OUG amnistie și grațiere. Pieleanu: Să tranșăm odată această chestiune

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Zvonurile potrivit cărora Guvernul ar pregăti aprobarea unei ordonanțe de urgență referitoare la amnistie și grațiere au fost infirmate de lideri politici și chiar de ministrul Justiției. Sociologul Marius Pieleanu susține că această temă stă la baza războiului româno-român și consideră că a venit timpul să fie tranșată.  

Amnistia și grațierea au ajuns din nou subiectele principale de discuție în toate mediile după ce a fost lansat zvonul că Guvernul pregătește o ordonanță pe această temă. În ciuda faptului că acest subiect a fost lămurit chiar de ministrul Tudorel Toader, care a declarat că nu există în dezbatere un astfel de act normativ, se pare că informația s-a rostogolit cu repeziciune în mai multe medii. Readucerea în discuție a acestei teme se pare că are legătură cu interesul public despre care profesorul Marius Pieleanu susține că este uriaș.

"Au polarizat societatea românească"

"Amnisitia și grațierea sunt teme care au trezit un interes public uriaș și care, totodată, din  păcate, au polarizat societatea românească și într-un mod inevitabil, nodurile de rețea, presa centrală și nu numai, oamenii politici sunt preocupați de aceste lucruri. Eu cred că a venit timpul să tranșăm odată această chestiune, să închidem această poveste cu amnisitia și grațierea și să ne focalizăm pe lucruri ce sunt mult mai importante în societatea românească astăzi și care, mă rog, contribuie la dezvoltarea economică a acestei țări și la bunăstarea ficeăruia dintre noi. Nu este un cap de țară dacă în zilele acestea s-ar sfârși războiul româno-român, cum foarte bine spunea Bogdan Chirieac. Amnistia și grațierea sunt teme ale războiului româno-român. Mai mult decât atât, mă tem că nu neapărat pe Liviu Dragnea îi vizează", a declarat Marius Pieleanu la Antena 3.

"Nu suntem la masa nici măcar a unei negocieri balcanice"

Sociologul consideră că suntem aproape de momentul în care ar putea avea loc negocierea sfârșitului războiului româno-român. "Trebuie să ne așezăm puțin și să gândim în termeni pozitivi și optimiști viitorul. Klaus Iohannis a făcut primul pas în privința asta, poate părea paradoxal, prin respectarea unei decizii a Curții Constituționale chiar dacă i-a căzut nefavorabil, ca să zic așa, Iohannis a deschis porțile negocierii sfârșitului războiului româno-român", a declarat Pieleanu. Mai mult, profesorul Pieleanu consideră că al doilea pas este "o regândire a înregului spectru politic românesc. O aducere, sub patronajul prezidențial, la aceeași masă, a tuturor factorilor decidenți din această țară, care împreună să ne schițeze măcar viitorul acestei țări, că suntem pe nicăieri. Nu suntem la masa nici măcar a unei negocieri balcanice, nici măcar unui coridor de gaze. Nu suntem pe nicăieri și este umilitor pentru o țară de peste 20 de milioane de locuitori!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel