OUG 9. Bădulescu, senator PMP, anunță un dezastru

DORIN BĂDULESCU
DORIN BĂDULESCU

Avocatul Dorin Bădulescu, senator PMP, a reacționat după ce proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017 a fost adoptat în plenul Senatului.

"Astazi, in plenul Senatului, am asistat din nou la un vot care nu ne poate face mandri. A fost in discutie Legea de aprobare a OUG 9/2017, care nici mai mult nici mai putin continea un articol (pe langa altele benefice) care arata coltii PSD in ciolanul banilor publici. Este vorba de articolul 7 lit c din acest act normativ, care in realitate reprezinta pentru finantele publice ceea ce a reprezentat OUG 13/2017 pentru justitie. Prin aceast text, se suspenda articole importante din Legea 500/2002 a finantelor publice. Practic s-a votat posibilitatea cheltuirii banilor publici fara limite, posibilitatea transferului de fonduri de la un capitol bugetar la altul si alte aberatii similare. Mai mult, s-a suspendat si prevederea care atragea raspunderea celor ce procedau la incalcarea acestor prevederi. Deci pe scurt: s-a adus in stare de inoperabilitate art 307 din Codul Penal privind deturnarea de fonduri.

O alta aberatie este suspendarea art 36 din L 500/2002 care prevedea ca Parlamentul aproba bugetul national. Consecinte: Guvernul face ce vrea el fara filtre sau oprelisti.

Desi poate cei neavizati nu isi pot da seama de dimensiunea dezastrului prevad o serie de consecinte nefaste ale acestei prevederi:

- vom avea victime din randul alesilor locali primari care nu vor putea gestiona situatiile
- vom avea victime majore in randul firmelor care dupa ce vor realiza investitiile din bani proprii nu isi vor primi la timp sumele cuvenite - pot ajunge in faliment
- vom avea siruri intregi de procese intre UAT si furnizorii de servicii pe sume neachitate unde se vor percepe penalitati si altele asemenea.

In final, tot noi, cetatenii, vom fi nevoiti sa achitam facturile acestei guvernari.

Politic vorbind, nu se poate desprinde decat o idee: a suspenda un text de lege ori a institui norme derogatorii pe timp limitat tinde sa devina stilul PSD. A inceput in 2014, cu celebra ordonanta Dragnea (OUG 55/2014 care permitea migratia alesilor locali) care a adus cu ea pentru PSD cateva sute de primari si clientela aferenta, iar azi am asistat la Ordonanta Dragnea 2 cand prin aceste masuri dam posibilitatea satisfacerii clientelei politice din punct de vedere financiar.

[citeste si]

Am sanctionat dur astazi de la tribuna Senatului acest tip de a legifera transmitand totodata ca nu este normal sa nu avem calitate si claritate in legiferare, iar legiferarea prin suspendarea unor prevederi legale atunci cand nu ne convin, nu este legiferare ci bataie de joc! Rusine PSD, ALDE si UDMR!", a transmis senatorul PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel