OUG 79. Ministrul Voiculescu: Mi-e rușine

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a spus, la dezbaterea din comisia de resort a Camerei Deputaților, că OUG 79/2016 referitoare la funcțiile de conducere din spitale reprezintă un început de reformă necesar. În context, el a zis că îi este "rușine" de argumentele aduse în Senat pentru respingerea acestei ordonanțe.

"Nu există niciun motiv pentru care să permitem politizarea managementului spitalelor în continuare, de aceea această ordonanță prevede faptul că atunci când o persoană este cu o funcție de conducere în partid politic nu poate fi manager de spital", a precizat Voiculescu.

Vlad Voiculescu a criticat argumentele aduse de Comisia de sănătate din Senat pentru respingerea acestei ordonanțe.

"Aș vrea să mă refer la raportul comun al comisiilor din Senat. Aș vrea să dau citire celor patru argumente care au fost aduse de Comisia de sănătate din Senat și m-aș bucura foarte tare dacă am putea să le discutăm sau cineva din comisie să le dea citire. Mie mi-e rușine. Mi-e rușine că Senatul țării mele a putut să dea aceste motive pentru respingere", a spus Voiculescu.

Fostul ministru a menționat, printre aceste motive, faptul că nu s-a realizat niciun fel de consultare cu factorii direct implicați, că niciun expert în domeniile medicină și farmacie nu poate face parte din comisiile de specialitate datorită conflictului de interese, extrem de restrictiv reglementat, iar în situația adoptării acestei OUG universitățile de medicină vor fi obligate să își reevalueze implicarea în modul de utilizare a echipamentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel