EXCLUSIV  OUG 79/2017, CAS/CASS la angajat. RATB, informație din interior despre SALARII

OUG 79/2017 a stabilit trecerea contribuțiilor sociale de angajator la angajat. Pentru ca salariile nete să rămână la aceleași nivel, toți angajatorii sunt nevoiți să majoreze salariile brute. 

Informațiile DCNews, pe surse, au fost că unii angajatori de la stat nu au majorat salariile, fiind o lovitură pentru Guvernul Tudose. Dacă nu este majorat brutul, salarul net scade și această situație ar fi fost de natură să creeze nemulțumiri. În acest context, pentru a verifica informațiile pe surse am trimis solicitări către mai multe instituții de stat. Au răspuns ASF, ANAF, ANPC, INS și RATB. Termenul legal pentru răspuns a fost depășit.

Iată răspunsul RATB: 

”Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la RATB cu nr. 117650/ 28.12.2017, prin care cereţi informaţii legate de creșterea salariilor în contextul aplicării noilor prevederi ale Codului Fiscal, vă comunicăm următoarele:

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a ajustat nivelul salarial, astfel încât angajații să nu fie afectați de modificările la care vă referiți.

Biroul Relații Publice,

Compartiment Secretariat Management Superior”. 

[citeste si]

INS a precizat, pentru DCNews, că "OUG nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Codului fiscal va intra în vigoare la data de 01.01.2018. INS va colecta şi prelucra datele referitoare la câştigurile salariale pentru luna de referinţă ianuarie 2018 în perioada februarie-martie 2018, iar rezultatele vor fi disponibile prin comunicat de presă în data de 13.03.2018. Odată cu aceste rezultate se va evidenţia şi creşterea brută şi netă a câştigurilor salariale pentru luna ianuarie 2018, comparativ cu perioadele anterioare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel