OUG 7/2019. Iordache, precizare despre cine trebuie să facă modificările

Florin Iordache
Florin Iordache

Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale pe legile justiţiei, apreciază că modificările aduse OUG 7/2019 trebuie făcute de către Guvern şi nu de către Parlament. 

Modificările la articolul 54 privind separarea carierelor magistraţilor din Ordonanţa de urgenţă 7/2019 trebuie făcute de Guvern, nu de Parlament, ţinând cont de urgenţa lor, apreciază Florin Iordache, preşedintele Comisiei speciale pe legile justiţiei.

"Cred că acele modificări trebuie făcute în Guvern, aşa cum ştiţi, vreau să readuc aminte celor care au memoria puţin...sau le joacă feste memoria că majoritatea actelor normative au fost modificate în Parlament. Dar ţinând cont de urgenţă, ţinând cont că anumite prevederi se aplică imediat şi discutăm de cariera magistraţilor sau discutăm de o anumită procedură, cred că până o lege sau până o ordonanţă devine lege de adoptare durează foarte mult şi, de aceea, acele acele articole care, să zicem, au creat nemulţumire, este vorba de articolul 54 care vizează o aşa zisă separare a carierelor, că până la urmă carierele sunt separate şi sunt gestionate de către cele două secţii din CSM, numai că exista posibilitatea ca procurorul general să poată fi şi judecător", a afirmat Iordache. 

El a afirmat că acest articol a creat cea mai mare nelinişte în sistem

 

"Acest articol trebuie modificat prin ordonanţă pentru că, în perioada următoare, o serie de funcţii de conducere la nivelul Parchetului general vor fi vacantate, mă refer la procurorul general, procurorii adjuncţi sau şefi de secţii şi aşa mai departe. Şi dacă nu se modifică ordonanţa printr-o altă ordonanţă, acest articol 54, practic, la declanşarea procedurilor respective ar putea candida ipotetic şi un judecător, deci, pentru a linişti spiritele, pentru a calma şi pentru a da un semnal de normalitate...", a afirmat Iordache, întrebat dacă modificările la Ordonanţa 7 s-ar putea face în Parlament. 

Vezi şi: Kovesi, audiată. POZA ZILEI vine de la Bruxelles

Aeroportul viitorului. Turn virtual de control. Vezi cum va arăta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel