OUG 13. Florin Iordache justifică MOMENTUL-CHEIE care a dus la ÎNFRÂNGEREA Guvernului

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache a încercat să explice motivul pentru care s-a decis acordarea unui termen de zece zile până la intrarea în vigoare a celebrei ordonanțe 13. 

Cele zece zile până la intrarea în vigoare a ordonanței 13 au fost decisive, pentru că au permis organizarea protestelor masive din Piața Victoriei și au oferit timp pentru o înfrângere a Guvernului, prin renunțarea la ordonanță. Mai mult decât atât, s-a dat startul unei numărători, creându-se o adevărată temă în Piața Victoriei. La câteva luni de la controversatul episod, ministrul Justiției a încercat să explice motivul acordării celor zece zile până la intrarea în vigoare a ordonanței care aducea modificări codurilor penale. 

"S-au evaluat inclusiv observațiile pe care le-au făcut de la CEDO, ale consiliului administrativ. Au zis că fiind o lege mai favorabilă timpul pentru aplicarea ei și pentru o coerență legislativă ar fi 10 zile. De aceea dacă doream altceva, dacă doream intrarea în vigoare pentru cinci minute, știți că s-a spus să intre pentru cinci minute: să se aplice și așa mai departe. Intra la ora 12:00 și la ora 1:00 puteam să o abrogăm. Nu, noi am gândit-o pe termen lung," a spus Florin Iordache la Antena 3, la emisiunea Alessandrei Stoicescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel