OUG 13. Birchell prezentă la Bruxelles. Mesajul UE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a vorbit, la Bruxelles, în cadrul întâlnirilor cu înalți oficiali pe justiție despre situația din România.

 

”Discuțiile au fost foarte constructive, foarte profesioniste. S-a recunoscut că au ajuns informații nu tocmai corecte la oficialii din Bruxelles. S-a recunoscut necesitatea ca deciziile CCR să fie transpuse în regim de urgență în legislația românească pentru că a trecut de mult acest termen de 45 de zile prevăzut în Constituția României. În momentul de față avem un vid legislativ care trebuie acoperit.

S-a agreat în discuția cu mine că ceea ce se întâmplă în România nu trebuie să fie politizat. Au fost sincope de comunicare, dar și la Bruxelles au ajuns informații care nu au fost corecte”, a spus Ana Birchall la Antena 3.

Ea a mai precizat că cei din Comisie ”s-au oferit să ne găsească soluții financiare pentru a nu plăti cele 80 de milioane de euro penalități”.

Totodată, ministrul a precizat că la Bruxelles s-a înțeles faptul că ordonanța nu a fost în beneficiul anumitor politicieni, dar a fost taxată maniera de comunicare, care a fost una greșită.

”Au existat semne de îngrijorare moderată atunci când au înțeles că fondul nu este greșit ci poate maniera de comunicare.

Comisarul pentru justiție, în mod particular a spus că abuzul în serviciu și conflictul de interese trebuie redefinite și corectate în legislația română.

Legat de prag am explicat recomandarea Comisiei de la Veneția și cum s-a ajuns la acel prag. Nu am discutat în mod particular despre el, ci despre necesitatea ca toate deciziile CCR să fie puse în legislație. Au înțeles că nu a existat nicio agendă ascunsă cu aceste modificări. (...) Ni s-a spus că maniera de comunicare a fost prima greșeală. Ministrul Justiției putea să aibă un dialog cu Comisia mult mai strâns”, a conchis Ana Birchall.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel