OUG 114, scrisoare de la CE. Teodorovici: Nici nu au citit-o

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugent Teodorovici a vorbit despre interese în ceea ce privește OUG 114.

OUG 114/2018 a atins foarte multe interese şi s-au plimbat foarte multe scrisori în această perioadă, a afirmat, vineri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, precizând că nu a văzut o astfel de rezistenţă din anii 90 până în prezent.

"Sunt grupuri ţintă care îşi susţin interesele şi s-au plimbat foarte multe scrisori în această perioadă. Interesele diferă de la caz la caz. Comisia Europeană a trimis o scrisoare, dar cred că cei doi comisari nici nu au citit scrisoarea pe care au semnat-o şi oricum subiectul pe care dânşii trebuia să îl ridice, ca doi comisari foarte importanţi la nivel european, cred că aveau o listă mare de alte subiecte de interes pentru întreaga Europă. De la modul în care se aplică regulile la nivel european, încălcarea regulilor de bună concurenţă la nivel european, modul în care sunt tratate companiile din România la nivel european şi multe alte subiecte", a spus ministrul.

"Noi am avut un singur scop"

El a precizat că OUG 114 a deranjat multe interese.

"În cazul OUG 114, având în vedere rezistenţa puternică, trebuie să recunosc că nu am văzut o astfel de rezistenţă din anii 90 până în prezent cu privire la o astfel de modificare, au fost foarte multe interese atinse. Noi am avut un singur scop, respectiv să aducem pentru cei din România, firme sau persoane fizice, un cost mai mic de finanţare, nimic altceva, dar sigur că atunci când diminuezi un profit, n-o să fie nimeni mulţumit" a subliniat Teodorovici.

Citește și: Europarlamentare. Ludovic Orban, plan de preluare a puterii: Va fi un moment propice

"Se vor regăsi acele prevederi convenite cu toţi actorii"

El anunţase, anterior, că săptămâna viitoare va fi modificată OUG 114/2018 în Guvern, iar ROBOR va fi calculat la tranzacţiile interbancare pe trimestrul anterior.

"Haideţi să vedem ce iese în forma finală a acestei ordonanţe, după discuţiile pe care le-am avut pe diferite sectoare şi facem comparaţie ce era şi forma finală şi o să vedeţi că românii au de câştigat", a susţinut ministrul.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de astăzi (vineri, n.r.), dacă va exista un accept din partea Consiliului Concurenţei, se va lua o decizie privind eliminarea contribuţiei de 2% pentru producătorii de energie pe cărbune.

Întrebat dacă preţul gazelor se plafonează la 1 aprilie, el a arătat că multe se mai pot face până atunci.

"Azi va avea loc o discuţie şi pe energie, şi pe comunicaţii, pentru a vedea ce vor să adauge sau să modifice la 114 şi colegii din aceste domenii. Dacă acele modificări sunt discutate şi au acceptul Consiliului Concurenţei şi al Comisiei Europene, ele vor fi incluse în noua ordonanţă. Repet: în această ordonanţă se vor regăsi acele prevederi convenite cu toţi actorii, cu discutarea lor cu Consiliul Concurenţei sau, după caz, cu Comisia Europeană, şi atât, nimic altceva. Dacă nu suntem siguri că o prevedere este în felul acesta făcută, ea nu îşi va găsi locul în ordonanţă".

Citește și: VIDEO HD - Noul Santiago Bernabeu. Proiectul, făcut public de Real Madrid

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel