OUG 114, "făcută de hoţii de la PSD". Olguța Vasilescu: Vreți să le tăiaţi salariile angajaților din acest sector!

Ema Apostu / 27 aug 2019 / 17:21 Salveaza PDF Comentarii
Olguța Vasilescu
Descriere foto: Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu le-a dat replica celor care critică OUG 114, pe Facebook. Aceasta a explicat ce ar însemna abrogarea ordonanței de urgență dată de PSD.

"Văd o întreagă retorică împotriva OUG 114, din partea unor oameni care habar nu au măcar ce conţine, dar care o atacă din "principiu", pentru că e făcută de "hoţii de la PSD" care bagă "economia în colaps".

Ce ar însemna abrogarea OUG 114

 

1. Nu ar mai crește pensia minimă cu 10%, de la 640 lei la 704 lei, cum e prevăzut pentru 1 septembrie. Deci, ce le spuneţi pensionarilor?

2. În al doilea rând, ar dispărea salariul minim de 500 euro, net, în mână, pentru angajații din construcții. Deci, voi vreți să le tăiaţi salariile angajaților din acest sector.

3. În al treilea rând, dacă s-ar abroga OUG 114, dascălii nu vor mai avea, la 1 septembrie, creșterea de salarii la nivelul din anul 2022, prevăzut în Legea salarizării, la fel cum a fost în cazul medicilor. Deci, voi nu vreţi să mai crească salariile profesorilor.

"Creșterea tarifelor la gaze și energie electrică"

 

4. În al patrulea rând, abrogarea OUG 114 ar da frâu liber la creșterea tarifelor la gaze și energie electrică pentru populație, creștere pe care tocmai am oprit-o prin plafonarea acestor tarife. Deci, spuneţi cetățenilor că vreți să le crească din nou facturile la energie și gaze naturale! Continuați să mințiți oamenii că din cauza OUG 114 le-ar fi crescut semnificativ facturile la utilități până în momentul plafonării tarifelor. În realitate, prețurile sunt aproximativ aceleași față de decembrie 2018 când a fost emisă ordonanța – e un plus de doar 1% în cazul energiei electrice și de doar 0,63% în cazul gazelor naturale.

5. În al cincilea rând, abrogarea OUG 114 ar însemna să le luăm înapoi taxa auto celor peste 1 milion de români cărora tocmai le-am restituit acești bani.

6. În al șaselea rând, abrogarea OUG 114 ar însemna anularea Fondului de Dezvoltare și Investiții. Asta ar însemna să anulăm toate cele peste 1.500 de proiecte depuse în valoare de 3,5 miliarde euro. Sute dintre aceste proiecte aparțin unor primari PNL. Ce le veți spune când vă veți întoarce în circumscripțiile voastre, stimați parlamentari liberali? Că domnul Orban v-a pus să votați împotriva proiectelor primarilor voștri?

"Calculul ratelor pe baza ROBOR"

 

7. În al șaptelea rând, dacă abrogam OUG 114, ar însemna să revenim la calculul ratelor pe baza ROBOR – un indicator care a crescut în mod fals ratele a sute de mii de români.

Pot continua această listă a efectelor negative pe care le-ar produce abrogarea OUG 114. Dacă veți veni la guvernare n-aveți decât să o abrogați. Va fi răspunderea voastră! Dar măcar nu minţiţi despre efectele ei! Puneţi mâna şi citiţi-o înainte să daţi cu pietre!", a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28