OUG 114. Adrian Câciu: Este o problemă mare de constituţionalitate

Economistul Adrian Câciu a vorbit despre OUG 114 și a declarat că prețul la energia electrică și la gaze ar putea crește cu 10%.

"Pe proiectul de lege privind abrogarea sau modificarea unor prevederi din OUG 114, aş vrea să remarc două lucruri. S-a vorbit de OUG 114 şi de răul pe care l-a produs economiei, însă nu s-au prezentat rezultatele economice şi cred că ar fi fost frumos şi corect faţă de cetăţeni să se facă un studiu de impact al ordonanţei. Dacă ne uităm pe randamentele economice ale companiilor din sistemul bancar, energie şi comunicare, vedem o creştere de randament. Există posbile pierderi la producătorii de energie, dar pe consumatorii casnici, şi toţi pot să confirme: anul acesta nu a crescut preţul", a declarat Adrian Câciu în emisiunea "Income", de la Antena 3.

"Nu cred că vor risca asumarea răspunderii"

"Un alt aspect pe care îl remarc este că OUG 114 nu se abrogă peste noapte, ci prin proiect de lege, în contextul în care există în Parlament OUG 114, cea iniţială, în dezbatere şi multe din prevederile sale iniţiale au fost abrogate în comisii. Deci proiectul de lege s-ar putea să intre în vigoare la jumătate anului următor, dacă se merge în Parlament cu el. Nu cred că vor risca asumarea răspunderii pentru că, atâta timp cât există acelaşi act normativ sau acelaşi subiect în Parlament, este o problemă mare de constituţionalitate", a mai spus Câciu.

"Efectul asupra consumatorului casnic există, indiferent ce vrea să facă Ministerul Economiei. O să îi aduc aminte ministrului că şi cei de la PSD s-au trezit că nu ei pot dirija preţul în economie, indiferent ce vor spune, ci ANR-ul a permis creşterea preţului la energie, în contextul în care au crescut veniturile. Eu, aici, sunt sceptic că ministrul Economiei va putea să determine ANR-ul să nu crească preţurile energie electrică şi la gaze. Eu apreciez un 10% la finalul viitorului an, va fi preţul mai mare decât acum", a declarat Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel