EXCLUSIV  CRIZĂ OUĂ. Imagine șocantă dintr-un hipermarket din Capitală

Criza de ouă s-a adâncit de pe o zi de alta. Prețurile din marile magazine au crescut progresiv, până la triplarea lor în doar două săptămâni. 

În urmă cu o zi, DCNews a publicat un articol care arată care este situația în două mari magazine: VEZI AICIÎntr-un alt hipermarket din Capitală, luni, după marile cumpărături din weekend, situația a fost uluitoare. 

Dacă un carton de 30 de ouă costa, în urmă cu două săptămâni, între 11 lei și 20 de lei, luni, 13 noiembrie, într-un hipermarket din Capitală, un carton de 30 de ouă costă acum 30 de lei, adică 1 leu oul. Altul de 20 de ouă, tot 30 de lei= 1,5 lei/ ou.  Un carton de 10 ouă costa 12 lei, cât 30 de ouă în urmă cu două-trei săptămâni. 

(w670)

Și altă variantă nu ai!

Asta în condițiile în care declarațiile de săptămâna trecută anunțau că vor să ajungă la 1 leu prețul per ou. 

(w670)

Reprezentantul hipermarketului responsabil de raionul de ouă a afirmat că are comenzi date de foarte mult timp, care nu au venit, pentru că e criză. ”Credeți că le-ar conveni să stea cu ouăle blocate când așteaptă tirurile la poartă?” ne-a întrebat el. Mai mult, ne-a spus că el personal are 60 de găini de la care a luat, în ultimele două săptămâni 15 ouă.

[citeste si]

Dincolo de seriozitatea angajatului, oamenii făceau și haz de necaz. ”Nu ne mai permitem să mâncăm ouă, trecem pe carne” a fost una dintre replici. Și avea dreptate! De exemplu, în același hipermarket un kilogram de spată de port costa 13 lei. Cu 26 de lei, ei își luau două kilograme de carne și le mai rămânea și bani. 

Un lucru e clar: oamenii, șocați de la depărtare de frigiderele goale, ajungeau lângă ele și treceau mai departe. Între timp, până la plecarea nostră din hipermarket, la raftul de ouă, începuseră să fie băgate găleți de iaurt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel