Otita: iată cele mai bune remedii naturiste împotriva durerilor de urechi

Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels

Otita medie este o infecție a urechii care apare mai ales la copii, dar poate afecta și adolescenții și adulții tineri.

Otita medie poate apărea ca urmare a alergiilor sau a expunerii la fumul pasiv de țigară sau a poluării aerului, dar principalele cauze ale otitei medii sunt gripa, răceala sau infecțiile sinusurilor.

În aceste situații, microorganismele responsabile de infecția respiratorie infectează urechile și provoacă umflarea trompei lui Eustachio. Alte cauze ale otitei medii pot fi folosirea suzetei sau a biberonului. Deoarece trompa lui Eustachiu este mai scurtă la copiii mici decât la adulți, infecțiile la o vârstă fragedă sunt mai probabile, scrie Di Lei.

Simptomele otitei

Simptomele tipice ale otitei medii includ:

- Durere la ureche

- Gât inflamat

- Senzație de ureche înfundată

- Lichid care se scurge din ureche

- Durere de cap

- Reducerea auzului

- Temperatură

La copiii mai mari nu este greu de înțeles dacă suferă de otită, în timp ce pentru sugari și copii mici, care nu comunică disconfortul verbal, este necesar să se evalueze alte semne printre care atingerea frecventă a urechii, insomnie, plâns.

Diagnosticul de otită este efectuat de medicul ORL care folosește instrumente pentru a verifica interiorul urechii și a verifica simptomele precum umflarea și roșeața și evaluează posibila prezență de lichid, puroi sau perforație a timpanului.

Remedii naturale

Pentru a calma durerea de urechi cauzată de otita medie, este posibil să apelezi la unele remedii naturiste sau chiar la remediile bunicii. De exemplu, o compresă caldă pe urechea afectată poate ajuta la reducerea senzației dureroase: pur și simplu aplicați un prosop înmuiat în apă foarte fierbinte sau o sticlă cu apă fierbinte pe zonă.

Compresele calde pot fi alternate cu comprese reci, care au o acțiune ușor analgezică. În unele cazuri, totuși, durerile de urechi vă împiedică să faceți comprese. Dacă durerea de urechi este foarte acută nu este recomandat să aplicați presiune pe zonă; chiar și atunci când dormi este cu siguranță mai bine să nu pui urechea pe pernă.

Un alt remediu al bunicii împotriva inflamației urechii este să introduci câteva picături de ulei de măsline cald în ureche. Pentru a face acest lucru, o linguriță de ulei de măsline poate fi încălzită pentru scurt timp și apoi luată cu un picurător pentru a turna trei sau patru picături în urechea afectată, înclinând capul într-o parte; totuși, aveți grijă ca temperatura uleiului să nu fie excesiv de ridicată.

Un ultim remediu al bunicii împotriva otitei pare a fi usturoiul, considerat antibiotic natural; pentru a-l folosi trebuie tocat mărunt și lăsat la macerat în ulei încins câteva ore. După macerare, uleiul se ia cu o pipetă și se pun trei sau patru picături de ulei în interiorul urechii.

Atenție: în cazul în care copilul dvs suferă de otită, cel mai bine este să mergeți la medicul ORL pentru a-l consulta și a-i indica tratamentul cel mai potrivit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel