Oţelul Galaţi este noua campioană a României, a învins FC Timişoara, scor 2-1, dar se aşteaptă decizia TAS

Dorinel Munteanu
Dorinel Munteanu

Oţelul Galaţi a câştigat, azi, pe teren propriu, scor 2-1 (1-0), meciul cu FC Timişoara, din etapa a 33-a a Ligii I şi este teoretic noua campioană a României.

Golurile au fost marcate de Antal 15 şi Pena 71, pentru gazde, respectiv Zicu 51, pentru oaspeţi.

Totuşi, deşi are patru puncte avans faţă de ocupanta locului 2, FC Timişoara, 67 de puncte faţă de 63, gălăţenii nu se pot bucura încă de titlul de campioană, obţinut în premieră, deoarece se aşteaptă, mâine, decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de Lausanne în privinţa meciului Pandurii Târgu Jiu – Oţelul, din etapa a 19-a, dacă va fi reprogramat sau nu. Partida nu s-a jucat din cauză că gorjenii nu au fost programaţi pentru o datorie fiananciară faţă de Dinamo.

Dorinel Munteanu, antrenorul Oţelului, a avut o reacţie ponderată după meci. „Am dominat acest campionat şi au cucerit titlul pe merit. Nu ne interesează decizia TAS, deoarece nu ne mai poate lua nimeni titlul. Nu ne-a fost teamă de nicio o contracandidată în niciun moment al campionatului şi am rezistat tuturor atacurilor. Este cea mai importantă zi din cariera mea. Îi mulţumesc preşedintelui Marius Stan că a avut încredere în mine, deoarece veneam după şase luni de groază”, a spus tehnicianul la Digi Sport.

Dacă TAS nu va decide rejucarea meciului Pandurii – Oţelul, gălăţenii vor juca în sezonul următor direct în grupele Ligii Campionilor, pentru ultima dată, întrucât România a căzut în clasamentul UEFA din cauza rezltatelor slabe în cupele europene.

Adrian Porumboiu, finanţatorul echipei FC Vaslui, a recunoscut că Oţelul a câştigat pe merit. „Azi, Oţelul e campioană, victoria cu Timişoara e meritată. Marius Stan merită felicitat, s-a dovedit că e un conducator foarte bun. Chiar dacă au fost destule greşeli care le-au fost favorabile, merită felicitări. Mulţi spuneau că nu vor face faţă, dar ne-au dovedit contrariul. Oţelul nu e prima campioană favorizată de arbitri, dar astăzi merită felicitări”, a spus Adrian Porumboiu la Sport.ro.

Singurul care mai crede că titlul nu este încă pierdut este Marian Iancu, preşedintele CA al FC Timişoara. “Oţelul mai are două meciuri, titlul nu e pierdut încă. De aceea meciul cu Dinamo e foarte important, suntem obligaţi să câştigăm. După acel meci vom trage linie şi vom analiza tot. Am avut neşansă azi, a fost un meci fără probleme de arbitraj pe care l-am avut în mână la un moment dat, dar nu am ştiut să profităm de momentul bun după marcarea golului. Important e să batem pe Dinamo, să ne consolidăm poziţia a doua, apoi vedem ce face şi Oţelul”, a spus Marian Iancu la Sport.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel