Oţelul Galaţi a încasat 18 milioane de euro de la UEFA

Fosta campioană a României, Oţelul Galaţi, a încasat suma de 18,382 milioane de euro după ce a participat în ediţia 2011-2012 a Ligii Campionilor, conform unui raport  emis de UEFA. La acest capitol, clubul de la malul Dunării a depăşit echipe mai bine cotate, precum Şahtior Doneţk sau Ajax Amsterdam.

Oţelul Galaţi a terminat pe locul 4 în Grupa C a Liga Campionilor, fără niciun punct, în spatele formaţiilor Benfica Lisabona, FC Basel şi Manchester United.

Cele 18,382 de milioane de euro încasate de gălăţeni provin din bonusul de participare în faza grupelor (3,9 milioane de euro, acelaşi pentru toate echipele), bonusul de meciuri (3,3 milioane de euro, acelaşi pentru toate echipele) şi "market pool" (11,182 milioane de euro). Oţelul Galaţi nu a primit bonus de performanţă, întrucât nu a câştigat niciun punct în meciurile din cadrul grupelor Ligii Campionilor, informează Mediafax.

Oţelul Galaţi a primit de la UEFA mai mulţi bani decât echipe mai puternice şi mai bine cotate, cum ar fi FC Basel (15,81 milioane de euro), Ajax Amsterdam (17,204 milioane de euro), Zenit St Petersburg (17,99 milioane de euro), ŢSKA Moscova (17,115 milioane de euro) sau Şahtior Doneţk (10,478 de milioane de euro).

Cea mai mare sumă de bani acordată de UEFA sezonul trecut a obţinut-o câştigătoarea Ligii, Chelsea Londra (59,935 de milioane de euro), urmată de finalista Bayern Munchen (41,73 de milioane de euro) şi de viitoarea adversară a dinamoviştilor, FC Barcelona (40,55 milioane de euro).

În total, echipele care au participat în sezonul trecut al Ligii Campionilor au încasat 754,1 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel