Urmărește emisiunea live


OSIM: Ce se întâmplă cu numele "STEAUA" și cu palmaresul echipei

Foto: gsp.ro
Foto: gsp.ro

Reprezentanții Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci le dau vești bune fanilor Stelei: numele și palmaresul echipei nu fac obiectul deciziei ÎCCJ care a dus la pierderea mărcii de către Gigi Becali, susțin aceștia.

Şeful Serviciului Mărci din cadrul OSIM, Ovidiu Dinescu, a declarat, joi, că schimbarea numelui echipei Steaua nu face obiectul hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care se referă strict la anularea mărcii deţinute de FC Steaua.

Pentru ca marca Steaua, deţinută de Clubul Sportiv al Armatei Steaua, să poată fi extinsă şi asupra numelui comercial al FC Steaua, gruparea cadrul MApN va trebui să acţioneze în instanţă clubul de fotbal patronat de Gigi Becali, a precizat reprezentantul OSIM.

Citește și: Juristul MApN, tranșant despre situația Stelei: Ce urmează în viitor

"Schimbarea numelui echipei nu face obiectul hotărârii instanţei şi nici a numelui societăţii comerciale. Dacă cineva va dori chestia asta va trebui să facă o altă acţiune. Dar hotărârea instanţei spune clar că se anulează această marcă. Atât! Ca şi consecinţe asupra numelui comercial nu cred că va putea avea vreo influenţă. Referitor la CSA Steaua, nu vorbim de aceeaşi marcă. Odată ce o înregistrare a fost anulată, declaraţia reprezentanţilor CSA Steaua are la bază o altă marcă. Nu este aceeaşi marcă. Este posibil însă ca CSA Steaua să ceară interzicerea folosirii numelui. Din punctul meu de vedere, ei pot face orice, sunt titularii mărcii care a mai rămas înregistrată cu denumirea Steaua şi dacă vor ca acest drept să se extindă şi asupra numelui comercial trebuie să acţioneze în instanţă pentru obţinerea acestui fapt. Pentru că o influenţă directă a hotărârii de ieri asupra acestui fapt eu nu văd să existe", a spus Ovidiu Dinescu, citat de Mediafax.

De asmenea, directorul general al OSIM, Alexandru Ioan Andrei, a opinat că decizia ÎCCJ nu va avea efect asupra palmaresului clubului. 

"În mare, această hotărâre nu are efect asupra palmaresului clubului. Are efect doar asupra dreptului exclusiv de folosire a siglei şi numelui Steaua Bucureşti. Sigla este înregistrată la noi ca şi marcă. Practic, acum s-a pierdut dreptul de folosire exclusivă a acelei mărci, dar asta nu înseamnă că nu poate să o folosească. Dar o poate folosi şi o altă persoană, fără a i se interzice acest drept. Steaua nu va fi obligată să-şi schimbe numele, dar nu va mai fi sub protecţia legii. Ca exemplu, poate veni o altă firmă care să folosească această marcă pentru un alt produs", a declarat și directorul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Vezi și: Dragomir aruncă bomba: Becali e șantajat. Câți bani i s-ar cere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel