Ori la Circ, ori la Parlament. Brânduşa Novac, directorul Circului Globus, acuzată de conflict de interese de către ANI

bra
bra

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul General în cazul deputatului PDL Brânduşa Novac, director al Circului Globus. Inspectorii de integritate au constatat că parlamentarul s-ar afla în conflict de interese.

Brânduşa Novac ar fi semnat 11 contracte între Circul Globus, acolo unde este director, şi firme la care este asociată. Valoarea acestora se ridică la aproape 1. 200.000 de lei.

ANI s-a sesizat din oficiu în 16 noiembrie 2010 cu privire la nerespectarea de către Novac a dispoziţiilor legale privind depunerea şi completarea declaraţiilor de avere şi de interese.

Potrivit inspectorilor de integritate, Brânduşa Novac deţine din 22 februarie 2008 până în prezent funcţia de manager al Circului Globus, ea fiind în prezent şi deputat, precum şi secretar al Comisiei pentru Cultură, Arte şi Mijloace de Informare în Masă a Camerei Deputaţilor.

Brânduşa Novac a fost înştiinţată în 3 martie despre faptul că au fost identificate elemente în sensul existenţei conflictului de interese, ea fiind invitată să prezinte un punct de vedere în acest sens, ceea ce s-a şi întâmplat o săptămână mai târziu, susţine ANI.

Potrivit agenţiei, în perioada 05.12.2006 - 12.05.2009, Novac, în calitate de persoană fizică, precum şi în calitate de asociat în cadrul SC Sidus Artis SRL, a încheiat 11 contracte de colaborare, precum şi contracte pentru realizarea unor spectacole de către Circul Globus Bucureşti (în prezent, "Circ & Variete Globus" Bucureşti), unde ocupa funcţia de manager. Valoarea totală a celor 11 contracte este de 1.194.032 lei.

Inspectorii de integritate susţin că Brânduşa Novac poate fi acuzată de conflict de interese în materie administrativă, ca urmare a semnării a două contracte de realizare scenariilor şi regiei pentru două spectacole, între ea, ca persoană fizică şi "Circ & Variete Globus" Bucureşti, precum şi a unui contract de colaborare încheiat între circ şi SC Artis Sidus SRL.

Valoarea totală a celor trei contracte semnate în perioada 08.01.2007 - 12.05.2009 este de 443.440 lei, susţine ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel