Orezul perfect - e atât de bun încât nu vei mai dori să mănânci și altceva alături de el

Există o serie de trucuri pentru a obține un orez perfect.

Trebuie să știi că nu se adaugă sare în apă când fierbi orezul, pentru că boabele se vor mărunți, iar orezul va deveni lipicios. De multe ori, orezul se lipește de cratiță și se arde deoarece nu are suficient loc să se umfle. Prin fierbere, el poate să își mărească volumul chiar și de trei ori, în funcție de sortiment.

De asemenea, dacă lași orezul în oala în care l-ai pregătit, el va absorbi în continuare apă și vei obține un orez zemos.  

Există mai multe metode de a fierbe orezul. Cea mai populară este metoda absorbției, care presupune ca la o măsură de orez să pui două măsuri de apă. Orezul se lasă să dea în fiert pe foc mediu, apoi se dă focul pe minim și se mai lasă 10-12 minute să fiarbă neacoperit, notează divahair.ro. Apa ar trebui să fie absorbită complet de orez. Ia oala de pe foc, pune deasupra un prosop de bucătărie, apoi capacul și lasă oală pe foc foarte mic încă zece minute. Apoi ia oala de pe foc și lasă orezul să mai stea așa aproximativ cinci minute. După aceea, orezul poate fi servit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel