Ordonanța traseiștilor: Aleşii locali îşi păstrează mandatele

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dezbătut, marți, Ordonanța de Urgență 55/2014, denumită și "Ordonanța traseiștilor", care a permis aleșilor locali să plece de la un partid la altul și a decis că aceștia își păstrează mandatele.

Deputații juriști au dezbătut, astăzi, ordonanța care a permis aleşilor locali să plece de la un partid la altul şi a decis să iniţieze un proiect de lege care să respingă această ordonanţă declarată neconstituţională de Curtea Constituţională, potrivit Agerpres.

Comisia juridică a respins două amendamente formulate de PNL care prevedeau ca primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali şi judeţeni care şi-au schimbat partidul în baza ordonanţei 55 să îşi piardă mandatele în momentul în care legea de respingere a ordonanţei va fi publicată în Monitorul Oficial. Un alt amendament respins de Comisia juridică prevedea că schimbarea partidului de către aleşii locali în baza ordonanţei 55 constituie abuz în serviciu. Amendamentele au fost respinse cu 13 voturi împotrivă, 7 pentru şi două abţineri.

Secretarul comisiei, deputatul PNL Gabriel Andronache, a declarat în cadrul dezbaterilor că ceea ce a decis comisia nu este în acord cu cerinţele Curţii Constituţionale.

"Considerăm o modalitate nefericită cea în care consideraţi dumneavoastră, majoritatea parlamentară, să reglementaţi această situaţie şi credem că nu reprezintă punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale. Pe cale de consecinţă, în măsura în care formula pe care o veţi adopta nu corespunde deciziei Curţii, ne rezervăm dreptul de a ataca din nou la Curte ceea ce veţi reglementa dumneavoastră", a declarat Andronache.

OUG DRAGNEA - BILANȚ MIGRAȚIE ALEȘI LOCALI. Câți PRIMARI au pierdut și au câștigat PSD și ACL prin OUG 55/2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel