Ordonanța 13. Tăriceanu: Asumare implicită a unei abordări nefericite

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut că decizia Executivului de a abroga OUG 13 reprezintă "o asumare implicită a unei abordări nefericite" şi a îndemnat la dialog pentru găsirea unei soluţii pe această temă. 

"Eu cred că decizia Guvernului de retragere a OUG 13 este o asumare implicită a unei abordări nefericite, ca să folosesc un termen eufemistic. Pe de altă parte, ceea ce mi-aş dori foarte mult ar fi ca odată cu abrogarea ordonanţei să se poată reveni la masa dialogului, la calm, la discuţie, pentru că numai dezbaterea concretă poate să dea soluţia şi nu, din păcate, strada, cu toată consideraţia pentru cei care doresc să îşi exprime în mod liber opiniile personale. Ca atare, eu cred că abrogarea ordonanţei (...) a descâlcit ghemul", a declarat Tăriceanu, luni, la Senat. 

Întrebat dacă este necesar ca unele dintre prevederile ordonanţei să se regăsească într-un proiect de lege transmis Parlamentului, Tăriceanu a afirmat că, în opinia sa, Codul penal "trebuie corectat fără îndoială". 

"Guvernul, prin vocea prim-ministrului, a anunţat intenţia unei consultări şi nu ştiu care va fi decizia Guvernului, a prim-ministrului, dacă va trimite un proiect de lege care să includă prevederile ordonanţei sau un proiect mai amplu. Nu am cunoştinţă de aşa ceva. (...) Până la urmă, trebuie să facem nişte modificări ţinând cont de numeroasele corecţii pe care le-a făcut în ultima perioadă CCR, corecţii la Codul penal şi Codul de procedură penală; excepţiile de neconstituţionalitate au fost rezolvate de CCR, ceea ce ne indică un Cod penal care trebuie corectat fără îndoială. Nu putem să nu vedem aceste lucruri", a subliniat preşedintele Senatului. 

El a precizat, totodată, că a informat conducerea celor două Camere ale Parlamentului cu privire la intenţia sa de a organiza, la Senat, o dezbatere pe tema legislaţiei din Justiţie. 

"Am anunţat azi că voi demara o discuţie cu o serie de instituţii şi asociaţii interesate (preşedintele CSM, procurorul general, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor şi mediului academic - n.r.) ca să ascultăm punctul lor de vedere şi să putem organiza o dezbatere în acest sens la Senat şi, sigur, că această dezbatere nu se limitează strict la legile graţierii, ci la mult mai multe probleme ce ţin de domeniul Justiţiei", a spus Tăriceanu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel