Urmărește emisiunea live


Ordonanța 13, la un pas să intre în VIGOARE. La cine este cheia

Ordonanța 13, care i-a scos pe români în stradă, ar putea intra în vigoare.

Mai exact, dacă Parlamentul, când va discuta Ordonanța 14, o va respinge intră în vigoare automat Ordonanța 13 și își va produce efectele. Rămâne de văzut, în acest context, dacă oamenii vor mai ieși în stradă.

Ordonanța de urgență pentru abrogarea OUG privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală a fost publicată duminică în Monitorul Oficial.

Potrivit noului act normativ, în cursul urmăririi penale, controlul judiciar poate fi prelungit de către procuror, prin ordonanță, dacă se mențin temeiurile care au determinat luarea măsurii sau au apărut temeiuri noi care să justifice prelungirea acestuia, fiecare prelungire neputând să depășească 60 de zile.

Ordonanța de urgență a fost adoptată "având în vedere faptul că, de la publicarea în Monitorul Oficial (...) din 1 februarie 2017 a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/ 2017 (...) și până în prezent au existat foarte multe reacții, nu numai în ceea ce privește fondul actului normativ, dar și în ceea ce privește modalitatea de adoptare a acestuia".

[citeste si]

De asemenea, OUG de abrogare a fost adoptată având în vedere faptul că aceste reacții vin atât din partea instituțiilor sistemului judiciar — Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Public, cât și din partea altor autorități ale statului — Președintele României, Avocatul Poporului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel