EXCLUSIV  Orban - Zamfir, JOB. IPOCRIZIE maximă: "Cântă în corul ipocriților"

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat scandalul recent în care e implicat Ludovic Orban. 

Astăzi, Ludovic Orban, vizibil deranjat, a părăsit conferința de presă după ce mai mulți ziariști au insistat să răspundă despre locul său de muncă.

"Cel care conduce un partid politic, care are răspundere, nu ar trebui să aibă și un salariu?”, se întreabă jurnalistul Val Vâlcu care amintește că „UDMR-ul își plătește activiștii. Ei lucrează opt ore pe zi, fac o meserie. Vin la birou, se duc în teritoriu”.

Nu poți să fii șef de partid și să mai ai o meserie. Meseria de lider de partid, de organizator, presupune să mergi în filiale, să ai ședințe, să ai timp, să mergi la birou, e ca un manager de întreprindere. E o uriașă ipocrizie specific românească să faci treaba asta din filantropie, dar de fapt ai altă sursă de venit.

Val Vâlcu a mai precizat că la firma la care lucrează Ludovic Orban și unde e plătit, „probabil nu e plătit cu salariul minim pe economie. Firma e de acord să plece mereu în teritoriu? Câți ingineri au loc de muncă plătit rezonabil și care să le permită ca jobul să fie la partid”.

Potrivit jurnalistului, în mod normal, plata liderilor de partid ar trebui să se facă „din cotizații, din veniturile de la Autoritatea Electorală Permanentă . Partidul să își plătească activiștii. Acest lucru la noi nu se face. E o ipocrizie.”

Zamfir, exclus că a deviat de la liberalism

Val Vâlcu a mai amintit de decizia lui Orban de a-l exclude pe Daniel Zamfir pentru că nu e suficient de liberal, în schimb când e vorba de salariile liderilor politici apelează la populism.

„La fel ca 'să nu dăm salarii mari demnitarilor'. Orban cântă în acest cor al ipocriților. Se vrea performanță, dar nu se plătește pentru că lumea e săracă. Îl exclude pe Daniel Zamfir din PNL pe motiv că încalcă doctrina liberală, în schimb când e vorba de salarii corespunzătoare riscului și anvergurii unui job de primar, parlamentar are alt discurs. Vrem să avem cea mai bună administrație din lume, dar vrem să o plătim cel mai prost. Din populism! Pe de o parte urlă liberalismul din el, pe de altă parte demagogia populistă e pe primul plan”, a mai adăugat jurnalistul.

Totodată, jurnalistul a făcut și o paralelă cu situația dinainte de Revoluție, când Nicolae Ceaușescu și liderii PCR aveau salarii plătite de la partid. „De ce să nu aibă salariu de la partid?” se întreabă Val Vâlcu.

Amintim că atunci, venitul lui Ceaușescu era de 20.000 de lei, din care 16.000 de lei salariu şi 4.000 de lei in­demnizaţia de conducere, plus alte beneficii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel