EXCLUSIV  Orban vs. Cîțu vs. Motreanu. Teoria lui Gușă, dezvăluită la DCNewsTV: Îl preferă și Iohannis

Cozmin Gușă a dezvăluit că, în opinia sa, curând ar urma să apară un nou candidat la funcția de președinte al PNL, care ar fi și preferat de președintele Klaus Iohannis. Retragerea lui Orban contra rămânerii la Camera Deputaților ar fi parte a acestui 'joc' politic. 

Cozmin Gușă, Bogdan Chirieac și Val Vâlcu au dezbătut subiectele momentului, vineri, la o nouă ediție a emisiunii 'Deferiți mass-media' de la DCNewsTV.

Gușă a dezvăluit, la DCNewsTV, că are o teorie care se bazează pe faptul că 'e mult prea puțin pentru viitoarea conducere a PNL o discuție și o competiție între doi uzați. Orban este uzat, vrem sau nu vrem, ne place sau nu ne place. Cîțu este uzat și va fi și mai uzat, ne place, nu ne place.'

De asemenea, Gușă a atras atenția că 'acel interval foarte lung de patru luni pentru campania internă cred că a fost pus cu schepsis', mai ales că 'mai sunt trei luni și o săptămână și deja parcă se bat de când lumea'.

Astfel, conform teoriei lui Gușă, liberalii 'ar lăsa loc unei *lebede negre*. Adică, al treilea candidat.'

Gușă: Dan Motreanu ar urma să candideze pentru șefia PNL

'Teoria mea este că, cel care îndeplinește azi acele criterii, este Dan Motreanu. Ardelean, 50 de ani, de 30 de ani în PNL, nu a plecat niciodată, a fost și ministru, are și Colegiul Național de Apărare, așa cum se cere. Îl preferă Klaus Iohannis cu precădere! Ăla va fi momentul în care Iohannis se va exprima că va prefera pe cineva.', a declarat Cozmin Gușă la 'Deferiți mass-media'. 

Cât despre Ludovic Orban, Cozmin Gușă a spus că 'cred că se va retrage pentru a-și păstra funcția de președinte al Camerei Deputaților. De altfel, deloc întâmplător, în ultimele două-trei săptămâni a fost văzut foarte mult cu Motreanu care, deși e prieten cu Rareș Bogdan și Sighiartău acolo pe la Bruxelles, nu s-a dus în siajul ăsta. Sunt trei organizații deja care îl preferă pe Motreanu... Mai sunt și alte motive.'

'În cursul acestei veri, se încearcă venirea lui Motreanu, retragerea lui Orban contra rămânerii la Camera Deputaților și, pe cale de consecință, cam jumate din cei care au apărut în poză, în spatele lui Cîțu, se vor muta la Motreanu.', a subliniat Cozmin Gușă.

Chirieac: Iohannis cred că ar dori să mențină separată funcția de președinte PNL de cea de prim-ministru

Totodată, analistul politic Bogdan Chirieac a mai dat un argument. 'Se pare că e totuși primul preferat al lui Klaus Iohannis (n.red. Dan Motreanu). Adică, Klaus Iohannis cred că ar dori să mențină funcția de președinte PNL separată de funcția de prim-ministru.' 

'Nu este primul, ci este singurul dintre cei trei. A avut o relație lucrativă bună și cu Orban, are și cu Cîțu. În cercurile liberale, numele lui Motreanu este sinomin cu o relație bună cu Iohannis și nu numai.', a mai spus apoi Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel