Orban cere Congres extraordinar. Conducerea PNL nu are mandat pentru alianţă cu PSD

ludovic orban
ludovic orban

Deputatul PNL Ludovic Orban consideră că este necesară convocarea unui Congres extraordinar al formaţiunii având în vedere faptul că actuala conducere a PNL nu are un mandat privind încheierea unei alianţe cu PSD, relatează ProTv.

"În PNL problema e mult mai complicată: Crin Antonescu a fost ales în 2010 în baza unei moţiuni în care nu se vorbeşte de alianţă cu PSD, ci dimpotrivă, se vorbeşte de identitate de dreapta, de minimum 30% la locale şi parlamentare. Nu există un mandat acordat conducerii pentru alianţa cu PSD, ba chiar dimpotrivă, sensul moţiunii votate la Congres este contrar acestui pas", a declarat Orban, pentru ProTv.

El a precizat că, în aceste condiţii, este evident că trebuie convocat un Congres extraordinar, informează Mediafax

"În mod evident, trebuie convocat un Congres extraordinar. În momentul în care Congresul a luat o decizie, nu poţi să iei o decizie contrară fără să convoci Congresul. Odată ce Congresul a dat un mandat preşedintelui şi a votat o moţiune şi o echipă care face altceva decât a hotărât Congresul, este evident că este necesar acest Congres pentru a stabili strategia politică în continuare a PNL", a adăugat Ludovic Orban.

El a precizat, în legătură cu alianţa PNL cu PC, că este convins că PNL nu are nevoie de niciun fel de alianţă, fiind un partid suficient de puternic pentru a prezenta o solidă alternativă de guvernare.

"PC e un partid care până acum nu a fost validat de electorat, care nu s-a manifestat până azi ca un partid care să aibă o viziune apropiată de viziunea PNL. A intrat de două ori în Parlament, în 2004 şi în 2008, în alianţă cu partidul de stânga, cu PSD. Deci, s-a manifestat ca un partid de stânga", a spus Orban.

Citește și: Cristian David (PNL): Am fost de acord cu alianţa ACD, dar cu două condiţii

Sebastian Grapă (PNL Braşov): Alianţa cu PC înseamnă un progres şi trebuia făcută pentru câştigarea alegerilor în 2012

Vezi ce zic liderii liberali din teritoriu despre alianța PNL – PC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel