Orban susţine că războiul suspendării a fost pierdut în 2010

orban 1
orban 1

Deputatul liberal, Ludovic Orban a găsit explicaţi mai vechi  pentru eşecul de la referendumul din 29 iulie. El consideră că s-a greşit în 2010 când s-a permis reluarea votului pentru alegerea unui judecător de la CCR. Atunci fusese ales Valer Dorneanu, de la PSD, dar Victor Ponta a insistat pentru reluarea votului.

"Pe undeva am greșit, dar nu acum, mai demult. Datorită intervenției nocturne a domnului Ponta, am acceptat să fie reluat votul pentru alegerea unui judecător la Curtea Constituțională - inițial fusese ales domnul Valer Dorneanu (propunerea PSD - n.r)” a spus Orban pentru ziare.com.

Pragul de 50% plus unul a fost de asemenea o greșeală, iar în acestă privință premierul ar fi trebuit să fie mai ferm cu cei de la Bruxelles, pentru că Occidentul nu l-a sprijinit pe Băsescu."Nu trebuia să acceptam cvorum - nicio țară din Uniunea Europeană, cu excepția Lituaniei, nu are cvorum pentru referendum. Premierul trebuia să fie mai ferm și hotărât, să le spună celor de la Bruxelles că nu poți să impui reguli” a arătat politicianul.

"N-a existat sprijin din partea Occidentului pentru Traian Băsescu, au fost dezinformați și noi ar fi trebuit să fim mai activi în prezentarea proceselor constituționale. (...) n-a fost sprijin extern pentru Băsescu, ci pentru normele democratice, din cauza unor dezinformări realizate de pârâcioșii PDL", a mai afirmat liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel