Orban: ”Sunteți nebun, domnule Ponta?” De ce liberalul nu poate fi exclus din PNL la cererea PSD

epoch times orban antonescu
epoch times orban antonescu

Ludovic Orban îl atacă în continuare pe premierul și colegul de coaliție Victor Ponta, deși săptămâna trecută oameni din PSD și PNL au atras atenția că liberalul riscă excluderea din partidul lui Crin Antonescu. Orban scrie pe Facebook că Ponta va încerca să introducă impozitul forfetar, ceea ce îl face fie ”nebun”, fie un premier care ”îi urăște pe români”. Înaintea lui Orban, ultima tunărire asupra prim-ministrului a fost lansată de Sorin Roșca Stănescu. ”Criza SRS” din mai s-a lăsat cu amenințări de rupere a coaliției. Pentru a nu crea un precedent, liderii USL au decis crearea unui cod de conduită care să reglementeze comportamentul partenerilor de coaliție și în baza căruia se pot exclude oameni din partid, la cererea partenerilor. Regulamentul nu a fost pus în funcțiune.

[caption id="attachment_367707" align="alignleft" width="640"] Foto: Florin Eșanu/Epoch Times[/caption]

Procedural, cererea pesediștilor de a-l exclude pe Orban din PNL este una fără obiect. La fel ca în cazul Sorin Roșca Stănescu. Liberalii o pot face, dar doar dacă vor. Nu sunt constrânși în niciun fel de protocolul USL, care nu are stipulată o astfel de prevedere.

Când SRS nu contenea cu atacurile la adresa lui Ponta, președintele PSD a decretat ”cea mai mare criză din USL” și a cerut excluderea acestuia sau încheierea parteneriatului politic. Antonescu a apreciat că fostul său consilier nu a dus o campanie împotriva premierului și nu merită eliminarea din partid. Scandalul s-a încheiat fără sancțiuni pentru fostul jurnalist, care și-a cerut scuze într-un final. Dar Antonescu și Ponta au anunțat că vor crea un cod de conduită, pentru a evita astfel de ”sincope” în mecanismul USL.

Codul de conduită ar fi trebuit să presupună doar adăugiri aduse protocolului USL, nu și eliminări ale articolelor deja existente. Acesta nu a fost aplicat nici până în prezent.

Contactat de site-ul DeCe News, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a spus că nu știe în ce stadiu sunt lucrările la codul de conduită, dar că social-democrații și-au transmis propunerile.

Orban: Sunteți nebun, domnule Ponta?

Ludovic Orban a făcut în ultima perioadă o serie de comentarii acide referitoare la Victor Ponta și USL. Orban crede că PNL ar trebui să se rupă de PSD și să încerce apropierea de PDL, sugerând că liberalii sunt doar o anexă politică a social-democraților. Zilele trecute, fostul ministru a susținut că va vota orice moțiune împotriva guvernului Ponta, care este condus de un ”hibrid nereușit” între Ion Iliescu și Adrian Năstase. Vineri, Orban a lansat un nou atac pe Facebook.

”Sunteți nebun, domnule Ponta? Sau îi urâți pe români? Pentru că numai un nebun sau un om care își urăște semenii ar încerca să mai introducă impozitul forfetar după un asemenea bilanț dezastruos. Mă obligați la încă un vot împotrivă și îmi dați încă un motiv pentru a îmi susține solicitarea de înlocuire a premierului”, a scris Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel