Orban și Cîțu, scandal în Parlament. "Cum să-i dai cuvântul lui Șoșoacă în locul meu?"

Cîțu și Orban / Surse foto: gov.ro, colaj DC News
Cîțu și Orban / Surse foto: gov.ro, colaj DC News

Un incident a avut loc, miercuri, în Parlament, la finalul ședinței de plen comun pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, i-a reproșat actualului lider al liberalilor, Florin Cîțu, că din partea parlamentarilor neafiliaţi i-a dat cuvântul senatoarei Diana Șoșoacă.

Nemulțumit că nu i s-a acordat cuvântul în cadrul ședinței de plen comun pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, Ludovic Orban a avut un reproș la adresa lui Florin Cîțu, care a condus ședința.

Fostul președinte al PNL era nervos pe faptul că, din partea parlamentarilor neafiliați, Cîțu i-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă. În ceea ce-l privește, a fost ignorat când a solicitat cuvântul la ședința de plen. 

Incidentul a avut loc la finalul şedinţei solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Florin Cîţu a condus această ședință festivă în calitate de preşedinte al Senatului.

"Cum să-i dai cuvântul lui Şoşoacă în locul meu?", i-a reproşat Orban lui Cîţu, potrivit news.ro, care citează surse martore la momentul din plenul Parlamentului. 

O parte dintre miniștri și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au asistat la acest moment. 

România sărbătoreşte, în 2022, 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană

Cu acest prilej, Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, într-o şedinţă solemnă, la eveniment fiind prezent şi ministrul pentru Europa şi Afaceri externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian. Franţa a preluat la 1 ianuarie Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, că anii trecuţi de la aderarea României la Uniunea Europeană au echivalat cu transformări semnificative în beneficiul cetăţenilor români.

"Cei 15 ani de la aderarea României au echivalat cu transformări semnificative în beneficiul cetăţenilor noştri. De asemenea, a fost o perioadă în care am înţeles importanţa şi am susţinut o Uniune Europeană puternică, solidară, coezivă. România şi-a dorit să intre în Uniune şi a fost primită ca urmare a voinţei românilor, care şi-au dorit democraţie, libertate, economie de piaţă, atunci când au ieşit în stradă pentru a răsturna regimul totalitar comunist", a declarat Ciucă, la şedinţa solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor, dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel