Orban și-a depus mandatul. Bogdan Chirieac: Este o mișcare surprinzătoare. Ce a dus la această decizie?

Bogdan Chirieac a reacționat după ce Ludovic Orban a decis să nu mai fie premier al României. 

Bogdan Chirieac a intervenit la România TV unde a fost întrebat dacă este surprins de această mișcare făcută de Ludovic Orban, de a-și depune mandatul. 

”Este o mișcare surprinzătoare. Mai ales că în urmă cu o oră încă nu se luase această decizie și rămăsese tot domnul Ludovic Orban în funcția de prim-ministru.” a spus analistul politic. 

”Impact emoțional pe care nu îl putem ignora”

Întrebat ce ar fi putut să determine o asemenea decizie, analistul a răspuns: 

”Faptul că din punct de vedere internațional, a trece peste o hotărâre a Curții Constituționale dă foarte rău. În plus, cred că președintele Iohannis, persoana cu cea mai înaltă credibilitate în România în acest moment, și persoana chemată să facă față unei crize fără precedent, cum va fi criza Coronavirusului, nu vrea să-și expună această credibilitate de care ne agățăm toți, ca stat, ca popor, ca populație, vis-a-vis de ceea ce se întâmplă. Nu poți ignora nici decizia CCR, nici valul ăsta de ură, ridicat față de domnul Ludovic Orban și atunci iei singura decizie rațională. Ceri să numești o altă personalitate, capabilă să formeze un Guvern, poate un Guvern cu puteri depline pentru că pentru a gestiona criza care urmează este nevoie de un Guvern cu puteri depline. Repet, epidemia de coronavirus nu e mai puternică, e chiar mai slabă decât gripa sezonieră, dar este un impact emoțional pe care nu îl putem ignora. Probabil că trebuie luate măsuri, probabil că toate partidele trebuie chemate la Cotroceni. Deci discursurile lui Orban de genul să alungăm PSD-ul din țară, sau orice alt partid politic, chiar nu aveau ce căuta în această perioadă.”

Desemnarea unui nou premier

”În momentul acesta, este absolut necesar să ai un Guvern cu puteri depline. Un Guvern care să nu mai dea 25 de ordonanțe într-o noapte. Este nevoie de un Guvern care să gestioneze o criză. Nu o criză gravă, e doar impactul emoțional. Se poate face față”, a conchis Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel