Orban: Senatorii PNL vor vota PRO cererea de începere a urmăririi penale în cazul Ministrului Sănătății

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Senatorii PNL vor vota la vedere şi în favoarea cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog.

,,La vedere, în favoarea acestei cereri, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, întrebat cum vor vota parlamentarii liberali în cazul Bodog.

Biroul permanent al Senatului a decis includerea pe ordinea de zi a plenului de luni a solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului.

Comisia juridică din Senat a decis, săptămâna trecută, întocmirea unui raport de respingere a încuviinţării începerii urmăririi penale în cazul Bodog, urmând ca propunerea să fie votată în plen.

,,În Comisia juridică nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil. Titularul cererii de urmărire penală este plenul Senatului. Noi, în Comisia juridică, vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului, apărarea formată de domnul senator şi faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru efectuarea urmăririi penale, preciza preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc.

Senatorul Florian Bodog a fost audiat marţea trecută în Comisia juridică, unde a susţinut că toţi consilierii săi personali au prestat activităţi pentru care au fost remuneraţi. Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la începutul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii.

Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, Bodog ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Consiliera ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, susţin procurorii, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel