Orban: S-au făcut planuri de control al voturilor la congresul PNL. Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp

Orban: S-au făcut planuri de control al voturilor la congresul PNL. Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp
Orban: S-au făcut planuri de control al voturilor la congresul PNL. Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Focşani, că s-au făcut presiuni asupra membrilor de partid care îl susţin, unii dintre aceştia fiind daţi afară sau ameninţaţi cu schimbarea din funcţii.

'Cei pe care i-am susţinut în forurile statutare să fie la guvernare se transformă efectiv într-un instrument de presiune, într-un instrument de ameninţare împotriva membrilor PNL care au dreptul normal să exercite funcţii publice pentru că sunt competenţi, pentru că au muncit pentru partid, pentru că au capacitatea de a pune programul de guvernare în funcţie şi ei, în loc să fie judecaţi pentru capacitatea efectivă de a pune programul de guvernare în funcţie, sunt judecaţi dacă sunt cu Cîţu sau cu Orban. Cei care sunt cu Orban sunt daţi afară sau sunt puşi sub o presiune permanentă', a spus Ludovic Orban în discursul susţinut în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean Vrancea.

'O lungă listă de susţinători daţi afară din funcţii'

'Am preferat să tac şi să nu vorbesc public, dar sunt zeci de susţinători, membri ai PNL, care au fost daţi afară din funcţii dintr-un singur motiv, că sunt susţinătorii mei. Oponenţii, susţinătorii contracandidatului meu, numai de pe 1 septembrie, practic au eliminat din toate funcţiile de conducere de la nivelul Parlamentului şi grupurilor parlamentare toţi semnatarii moţiunii Orban. E o lungă listă de membri PNL daţi afară de colegii lor, care parcă au au uitat că sunt membri PNL şi că au ajuns în funcţiile pe care le deţin cu sprijinul colegilor pe care i-au dat afară şi ca urmare a muncii colegilor pe care i-au dat afară', a afirmat Orban.

Președintele PNL a precizat că aceste lucruri nu vor rămâne fără o analiză serioasă, pentru că 'noi trebuie să fim o echipă, noi trebuie să ne sprijinim reciproc şi niciun membru al PNL nu poate să sancţioneze un coleg pentru că are o altă opinie decât el'. Ludovic Orban s-a aflat duminică la Focşani pentru a-şi prezenta moţiunea în baza căreia candidează la preşedinţia partidului. 

Orban spune că va continua parteneriatul cu Iohannis după ce va câştiga alegerile pentru preşedinţia PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a mai declarat duminică, la Focşani, că va continua parteneriatul cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi după ce va câştiga alegerile pentru preşedinţia PNL la congresul din 25 septembrie.

'Aşa cum am avut un parteneriat onest, în beneficiul României, timp de patru ani cât am fost preşedintele PNL, un parteneriat care a avut rezultate remarcabile atât pentru România, cât şi pentru PNL, după ce voi câştiga la acest congres, acest parteneriat (n.r.- cu preşedintele Klaus Iohannis) va continua', a spus Ludovic Orban într-o declaraţie de presă.

Orban acuză o posibilă tentativă de control al voturilor la congresul din 25 septembrie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a mai spus, la Focşani, că are cunoştinţă despre o tentativă de control al voturilor delegaţilor liberali la congresul din 25 septembrie şi că ştie care este strategia care va fi aplicată.

'25 septembrie va fi o zi grea, de cumpănă. Credeţi-mă ce vă spun! Ne vom confrunta cu o tentativă de a schimba opţiunea oamenilor, inclusiv acolo. Deja s-au făcut planificări cum se controlează votul în filialele în care preşedinţii au fost recrutaţi cu arcanul în echipa care doreşte să siluiască voinţa membrilor PNL. Cum se face controlul, cine face controlul... Nu se controlează o filială de către cineva din filiala respectivă, ci se controlează de reprezentanţi din altă filială. S-a stabilit mecanism dublu de control.', a spus Orban.

'Le cunosc toată strategia, toate planurile. Noi trebuie să le transmitem un mesaj clar: toţi membrii PNL care vor veni la congres vor vota liber, secret şi fără control şi oricine va încerca să controleze votul membrilor PNL va încălca grosolan democraţia şi va fi penalizat de noi, cei care vrem cu adevărat ca voinţa liberalilor să fie respectată', a declarat Orban.

'Risc de a se ajunge la luptă corp la corp'

Ludovic Orban a vorbit şi despre riscul de a se ajunge 'în luptă corp la corp' dacă această tentativă nu se opreşte.

'Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp. Toată această tentativă trebuie să se oprească. Destul se mimează votul secret la votul moţiunilor în filiale care votează împotriva statutului moţiunea. Vă dau numai un exemplu, la Olt. Astăzi, au avut Colegiul Director Judeţean şi au votat moţiunile, în condiţiile în care eu mi-am programat prezentarea moţiunii luni. Cum să încalci în picioare statutul, cum să nu respecţi decizia Comisiei de organizare a congresului că nu se pot supune la vot moţiunile decât după prezentarea ambelor moţiuni în fiecare filială?', a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a mai susţinut că îngrădirea libertăţii votului reprezintă un adevărat pericol, pentru că 'lucrurile astea schimbă cu adevărat destinul unui partid, distrug un partid'.

Ludovic Orban s-a aflat duminică la Focşani pentru a-şi prezenta, în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean Vrancea, moţiunea în baza căreia candidează la preşedinţia partidului. Moţiunea lui Orban a primit 59 de voturi din 60 valabil exprimate, în timp ce moţiunea lui Florin Cîţu nu a primit niciun vot valabil. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy