Orban refuză să dea OUG pe alegeri locale în două tururi. Acuză PSD: Numai la șmecherii le stă capul, le este frică

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ludovic Orban își menține decizia de a nu da OUG pe alegerile locale în două tururi, aducând critici la adresa Partidului Social Democrat.

"Am făcut calculele"

"Noi susţinem alegerea primarilor în două tururi. Noi, dacă ne mobilizăm, putem, în Camera Deputaţilor, să adoptăm alegerea primarilor în două tururi. Am făcut calculele privitoare la situaţia şi capacitatea de a mobiliza votul şi avem peste 170 de voturi. Îţi trebuie 165 de voturi, că e lege organică. Totul este să fie o mobilizare exemplară a tuturor parlamentarilor. Astăzi, USR a fost mobilizat exemplar. Toţi cei 27 de deputaţi au fost prezenţi şi îi felicit", a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

"Numai la şmecherii din astea le stă capul"

"Ei (n.r. PSD) au apelat la un truc. Au convocat, luni dimineaţa, la 9.00, Birourile Permanente reunite, sperând că vor absenta foarte mulţi, cu scopul de a sesiza Comisia de cod electoral, care urma să îşi încheie activitatea privitor la proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi şi legea de aprobare a OUG 40, privitoare la alegerea preşedintelui CJ, prin vot direct - proiect împotriva căruia suntem - pentru a prelungi activitatea acestei comisii, ca să îngroape proiectul de lege şi să spună că nu îl iau în dezbatere în Camera Deputaților pentru că e la comisia comună a celor două camere, în Comisia de cod electoral. Numai la şmecherii din astea le stă capul pentru că le este frică. Ordonanță de urgenţă... Eu nu pot să fac ceea ce am atacat când eram în opoziţie", a mai spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel