Orban, primele declarații după ședința lui Blaga cu foștii pedeliști: Sunt convins

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a făcut primele declarații după întâlnirea lui Vasile Blaga cu aripa PDL din Partidul Național Liberal.

Iată declarațiile liderului PNL:

"I-am salutat pe toți colegii mei de partid. Fiind vorba de o discuție pe care a generat-o colegul meu, domnul Blaga, e o discuție la care are dreptul orice membru al Partidului Național Liberal".

"Probabil că mai au loc astfel de întâlniri care au fost afini și care au dezvoltat o apartenență la o formațiune politică mai mult timp și porbabil că va mai dura o perioadă".

"În ce mă privește, eu sunt deschis dialogului cu toți membrii partidului Național Liberal, indiferent de unde provin, indiferent ce funcții ocupă atât timp cât au ceva de comunicat în interiorul partidului, cât au idei benefice, cât de implică în activitatea partidului".

"Sunt deschis la dialog și comunicare și de asemenea sunt deschis la orice îmbunătățire a comunicării în interiorul partidului și în exteriorul partidului".

"A fost o discuție pe care a vrut să o aibă domnul Blaga. Să ne aducem aminte că domnul Blaga a avut de suferit doi ani de zile. Este un om care, în momentul în care a început urmărirea penală împotriva sa, că și în cazul meu, s-a retras din funcția de co-președinte, a făcut un pas în lateral, iar astăzi este achitat și probabil a vrut să aibă o discuție cu colegii săi mai apropiați, o chestiune pe care, o repet, am fost informat, am fost de acord". 

"Sunt convins că se va implica (n.r. Vasile Blaga). Oricum este în calitate de fost președinte al partidului, este membru al Biroului Politic Național, este un lider important al partidului care am convingerea că va fi util și benefic în activitatea PNL".

"Nu are nevoie domnul Antonescu de invitații speciale"

"Am văzut și știri că am avut o discuție cu domnul Antonescu și cu domnul Blaga despre europarlamentare. Da, am discuții!(...) Cine vrea să candidaze (n.r. la alegerile europarlamentare) va trebui să își depună candidatura după hotărârea consiuliului național care va avea loc în data de 4 august și la finalul procedurii vom lua decizia de alcătuire a listei în conformitate cu criteriile pe care le vom stabili".

"Acum nu o să vă dezvălui ce am discutat cu un vechi prieten în discuții între patru ochi. Dacă are ceva de spus domnul Antonescu, spune domnul Antonescu. În ceea ce mă privește, îl cunosc pe domnul Antonescu de o bună bucată de vreme, am fost alături în marea majoritate a bătăliilor și ca atare este un om cu care îmi face oricând plăcere să discut. Domnul Antonescu, de fiecare dată se implică (n.r. în activitatea PNL) atât cât dorește domnia sa și cum simte că poate să fie util Partidului Național Liberal. Nu are nevoie domnul Antonescu de invitații speciale, dacă domnul Antonescu simte nevoia de a face ceva, face".

"A fost o întâlnire întâmplătoare, însă este adevărat că stabiliem întâlniri cu amândoi (n.r. cu Crin Antonescu și cu Vasile Blaga), numai că s-a întâmplat să ajungă amândoi aproape în același timp. Mi-a făcut plăcere să port o discuție cu domnul Antonescu și cu domnul Blaga care sunt de fapt cei care au semnat fuziunea dintre Partidul Național Liberal și Partidul Democrat Liberal pentru alegerile europarlamentare și am purtat o discuție interesantă mai mult referitoare la trecut decât la viitor". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel