Orban: PNL va ataca la CCR Hotărârea de modificare a Regulamentului Comisiei de control al activităţii SRI

Scutaru Cristina / 23 oct 2017 / 15:44 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

PNL va ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) Hotărârea Parlamentului de modificare a Regulamentului Comisiei de control al activităţii SRI privind obligativitatea persoanelor de a participa la acest for dacă sunt convocate, a anunţat luni preşedintele partidului, Ludovic Orban.

"Biroul Executiv a luat decizia de a ataca la CCR Hotărârea Parlamentului de modificare a (Regulamentului - n.r.) Comisiei SRI prin care se instituie obligativitatea ca orice cetăţean care este convocat la Comisia de control al SRI să fie obligat să participe la Comisia SRI. Mi se pare o încălcare grosolană a drepturilor şi libertăţilor individuale. Comisia de control al SRI are ca misiune controlul SRI, nicidecum controlul fiecărui cetăţean. Nu putem accepta ca orice cetăţean al României să fie la cheremul bunului plac al unui interlop gen Claudiu Manda care conduce Comisia SRI, care să convoace orice fel de cetăţean al acestei ţări şi să se instituie obligativitatea pentru orice cetăţean să participe la aceste convocări cu care nu au absolut niciun fel de legătură", a declarat Orban, la finalul şedinţei conducerii PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Întrebat care sunt argumentele pentru care l-a numit pe Claudiu Manda "interlop", Orban a răspuns: "Dacă nu-i convine, să mă dea în judecată".

El a susţinut că nu se poate ca printr-o hotărâre a Parlamentului să fie generate obligaţii pentru cetăţeni.

"Este de neacceptat ca o majoritate parlamentară, încălcând drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor consfinţite de Constituţie, să genereze obligativitatea pentru orice cetăţean din România să se prezinte la o comisie cum este Comisia de control al SRI", a afirmat preşedintele PNL.

Orban a precizat că liberalii vor prezenta în câteva zile motivaţia privind atacarea la CCR a acestei hotărâri a Legislativului.Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26