Orban: PNL, singura forță care poate influenţa deciziile la nivel european

Klaus Iohannis - Ludovic Orban
Klaus Iohannis - Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că garanţia fructificării la maximum a poziţiei pe care o are România în Uniunea Europeană (UE) este doar PNL.

"Românii vor ca România să fie tratată ca un partener egal. (...) Vinovaţii principali pentru faptul că nu toţi românii beneficiază de apartenenţa României la UE e acest guvern, pentru că acest guvern a declanşat un conflict absurd cu instituţiile UE, cu lideri europeni, cu europarlamentari europeni şi cu guverne din cele care compun UE. Tot ce face PSD trage România în jos şi creează premisele ca România să fie pusă la colţ şi românii să sufere numai şi numai din cauza absurdităţii, comportamentului antieuropean al celor care conduc azi România", a spus Orban la Gala Premiilor TNL "Mircea Ionescu Quintus", unde a primit premiul "Liderul dreptei".

În opinia sa, dacă va continua această linie politică "antieuropeană, antidemocraţie, împotriva economiei de piaţă, împotriva companiilor", România va avea enorm de pierdut.

"În privinţa alegerilor pentru Parlamentul European, se vede cu ochiul liber că singura forţă politică din România ce are capacitatea de a câştiga respectul, aprecierea, recunoaşterea şi are capacitatea de a influenţa deciziile la nivel european suntem noi, PNL. Nu există nicio altă forţă politică prin care să se poată reprezenta interesele României în instituţiile europene. (...) Cu cât PNL e mai puternic şi mai bine reprezentat, cu atât România e mai puternică şi mai bine reprezentată", a afirmat Orban.

Potrivit acestuia, câştigarea alegerilor europarlamentare de către PNL va reprezenta "o adevărată moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE".

Orban: Câştigarea alegerilor prezidenţiale ne va permite să zdrobim PSD la alegerile locale

"Câştigarea alegerilor pentru Parlamentul European înseamnă sigur câştigarea alegerilor prezidenţiale. Câştigarea alegerilor prezidenţiale ne va permite să zdrobim PSD la alegerile locale şi mai ales să câştigăm alegerile parlamentare. România are nevoie de noi, are nevoie de normalitatea noastră, de bunul simţ, competenţa, respectul faţă de cetăţean, faţă de valorile de bază ale democraţiei", a spus Orban.

El a susţinut că unul dintre principalele motive pentru care românii au plecat din ţară în ultimii 10 ani este PSD. Orban a spus că venirea PNL la putere trebuie să ducă la recâştigarea încrederii oamenilor în viitorul acestei ţări.

Orban a declarat că politica nu trebuie făcută ca o plăcere, ca un hobby, ca o meserie oarecare, ci înseamnă sacrificii.

"La constituirea USL, în cadrul delegaţiei permanente a PNL, am fost singurul care am votat împotriva constituirii USL-ului. 90%, în schimb, dintre colegii mei când am discutat separat mi-au împărtăşit punctul de vedere. Diferenţa a fost că eu am fost singurul care am avut curajul să votez împotriva unei propuneri a conducerii partidului, ştiind foarte clar că este o propunere care ne va crea pe termen mediu şi lung probleme extrem de mari. Şi vă spun un lucru pe care trebuie să îl ştie fiecare român. Odată cu alegerea mea ca preşedinte al PNL, din casa PNL a dispărut definitiv stafia USL-ului, iar PNL, din momentul alegerii mele, duce un război pe viaţă şi pe moarte cu cei care distrug sistematic România, cu ciuma roşie, cu clanul Dragnea şi cu toţi habarniştii şi ticăloşii care au ajuns în capul trebii fără să aibă niciun fel de chemare şi niciun fel de dragoste pentru poporul român", a adăugat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel