Orban: PNL atacă la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului

PNL va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului. Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban.

"Am luat decizia în Biroul Executiv să atacăm la CCR proiectul de lege de modificare a Legii referendumului. După cum ştiţi, din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaţilor în decurs de două zile cred sau trei zile. (...) Practic, prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituţiei prin care se modifică Constituţia nu îşi mai urmează parcursul obişnuit şi după avizul CCR Guvernul hotărăşte organizarea referendumului. Ori nouă ni se pare că există chiar o pronunţare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală şi s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confişte politic acest referendum", a afirmat Orban.

[citeste si]

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 5 septembrie proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Proiectul prevede în primul rând că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel