Orban, OUG pentru anticipate. Buzatu: Orban simte... Planul ascuns al Guvernului PNL

Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Dumitru Buzatu a comentat ultimele informații apărute în spațiul public referitor la intențiile Guvernului Orban.

Ludovic Orban ar urma să dea o ordonanţă de urgenţă pentru alegerile anticipate.

"Va fi imposibil să se mai dea OUG"

"Dincolo de diversiunea de păreri exprimate în legătură cu direcţia în care ne îndreptăm, este cert că devin din ce în ce mai evidente intenţiile Guvernului Orban. Dacă este vorba despre o ordonanţă care trebuie adoptată imediat, asta ar face parte dintr-un plan al anticipatelor pentru că, după căderea Guvernului, va fi imposibil să se mai dea o ordonanţă de urgenţă care să modifice legile electorale. Prin această prismă trebuie privită acţiunea premierului actual.

De asemenea, cred că este o viziune destul de restrânsă că numaidecât trebuie să fie anticipate, dacă va cădea Guvernul Orban. De ce să fie anticipate? Nu putem să ne derulăm activitatea politcă într-un mod normal, să facem alegerile locale, aşa cum ar fi trebuit şi până acum, după care să trecem la partea procedurilor privind desemnarea candidaţilor şi toate celelalte elemente care vin din partea Guvernului, calendarul pentru alegerile parlamentare?", a spus Dumitru Buzatu la Antena 3.

"Există un plan ascuns"

"Dar nu putem face acest lucru pentru că această combinaţie dintre actualul președinte și premier face ca planurile de guvernare să fie foarte mult ascunse. Nimeni nu spune ce vrea să facă şi de ce cere PNL un mandat de patru ani. Asta înseamnă că există un plan ascuns, neagreat de alegători, care sigur nu ar da câştig de cauză liberalilor şi atunci se grăbesc să procedăm la alegeri.

Din păcate, lucrurile nu sunt foarte bine ascunse. Noi avem deja liniile acestui plan puse în aplicare, încă de anul acesta, prin proiecţia bugetară care este una de austeritate, de o severitate nemaivăzută, dacă ţinem cont că asistența socială, în niciunul din judeţele ţării, nu este finanţată mai mult de patru luni. Este o linie importantă această austeritate care va fi, cu certitudine, menţinută în cazul unor alegeri parlamentare în care ar avea câştig de cauză ", a mai spus Buzatu.

De unde ştie Orban că PSD are voturile la moţiune

"Eu nu vă pot spune numărul total de voturi pentru că nu îl ştiu, dar eu cred că domnul Orban simte acum, în urma loviturilor succesive aplicate USR-ului pentru a prelua baza electorală a acestora, în urma disensiunilor pe care le are cu aliaţii din UDMR. Prezumţia cea mai evidentă este că Guvernul va cădea", a spus social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel