Orban nu exclude apariția unui al treilea candidat la șefia PNL. S-a avansat deja un nume

Președintele PNL Ludovic Orban nu exclude apariția altor candidați pentru șefia PNL.

Ludovic Orban a declarat, după Consiliul Național al PNL, într-o conferință de presă, că nu exclude alți candidați la președinția PNL.

„E posibil (să apară al treilea candidat - n.r.). PNL este un partid democratic, în care nimeni nu a fost descurajat să candideze dacă are o ofertă serioasă pentru conducerea Partidului Național Liberal. Mie personal nu mi-a fost niciodată teamă de competiție”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Întrebat dacă Dan Motreanu ar putea fi al treilea candidat, Orban a răspuns: „Am mai văzut informații legate de alte candidaturi. Să le așteptăm”.

După ce premierul Florin Cîțu a avut un mesaj pentru aleșii locali în discursul său de la Consiliul Național al PNL, Ludovic Orban a apreciat că acesta a avut un mesaj corect, pentru că dezvoltarea comunităților locale este un obiectiv fundamental pentru PNL.

Întrebat dacă Florin Cîțu va avea un avantaj în competiția internă, pentru că deține funcția de premier, Ludovic Orban a spus că este convins că membrii PNL vor decide conducerea partidului „conform propriilor evaluări , propriului dscernământ și ei știu că indiferent cine este președintele PNL, premierul, PNL a fost un partid dedicat dezvoltării, modernizării, un partid care a susținut proiectele comunităților locale”.

De asemenea, întrebat dacă se teme că Florin Cîțu va folosi funcția pentru a avea avantaj să fie ales președinte, Orban a spus că nu se poate folosi funcția.

„Alocările de fonduri din PNRR, din exercițiul financiar 2021 – 2027, din fondurile de modernizare, fonduri pe care România le accesează se fac în baza unor regulamente, a unor reguli foarte stricte, în baza unor competiții de proecte și cei care au capacitatea de a scrie proiecte ei câștigă finanțări”, a mai spus Orban.

Alegerile din PNL vor avea loc la Congresul Național din 25 septembrie.

Între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie - 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel