Orban i-a dat dreptate lui Rareș Bogdan, dar spune că n-are nicio obligație față de Iohannis: Total DEPLASAT. Nici Cîțu n-a scăpat

foto Facebook Ludovic Orban
foto Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban dă asigurări că are o bună comunicare, între patru ochi, cu președintele Klaus Iohannis. Totuși, declarațiile față de președintele țării și față de premierul Cîțu sunt dintre cele mai tăioase. 

”Discuțiile pe care le-am purtat cu președintele Klaus Iohannis, în afara întâlnirilor oficiale, le-am purtat între patru ochi, și eu n-am obiceiul să dau informații despre discuțiile pe care le am între patru ochi. Ce trebuie să știți e că mă aflu în comunicare cu președintele României, comunic cu președintele” a dat asigurări Ludovic Orban, aflat la B1 TV. 

PNL și Orban, nicio datorie față de Iohannis, spune președintele PNL

Totuși, printr-o declarație recentă, Ludovic Orban părea că-l taxează pe președintele Klaus Iohannis care l-ar susține pe Florin Cîțu la șefia PNL: ”Eu cred că PNL nu are nicio datorie față de președintele Iohannis. Dimpotrivă! Eu am convingerea că președintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL, cu mintea lor, cu gândirea lor și cu sufletul lor. Eu cred că președintele PNL trebuie să fie îndatorat și legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastră, marea oaste a PNL”. 

Întrebat dacă el are vreo obligație față de președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns ferm că ”nu”. Întrebat dacă nu-i datorează nici funcția de premier, Ludovic Orban a afirmat că dacă el n-ar fi reușit să formeze guvernul, nu l-ar fi numit: ”Eu am reușit să formez Guvernul, să ne aducem bine aminte”. 

Recunoaște puciurile invocate de Rareș Bogdan

Cu privire la afirmația lui Rareș Bogdan, conform căreia președintele a oprit două puciuri împotriva lui Ludovic Orban, ca președinte al PNL, a spus: ”Nu le-a oprit președintele, au existat două tentative de puci, una a fost de organizare a unui Congres extraordinar, și președintele, e adevărat, a participat la o reuniune a Consiliului Național, dar în acea reuniune urmau să se voteze modificări statutare care să-mi crească prerogativele și care să-mi dea posibilitatea să iau decizii mai ferme față de cei care iau poziții împotriva hotărârilor partidului. Modificările care fuseseră votate ar fi trecut. Venirea președintelui a oprit modificările, nu puciul. E adevărat că au existat oameni care au încercat să convoace un Congres Extraordinar și oameni care au încercat să genereze un protest după referendumul pentru familie, când am fost la vot, mi-am arătat susținerea clară pentru familia tradițională, fiind un om credincios, care crede că familia trebuie apărată, fiind locul în care ne formăm ca și oameni, iar Alina Gorghiu și încă câțiva au coordonat niște postări cu ”gata, ajunge”.”

Îi taxează și pe Iohannis, dar și pe Cîțu

Întrebat dacă a consumat droguri (aluzie la întrebarea adresată lui Florin Cîțu), Ludovic Orban a spus că ”sub nicio formă” și a afirmat că un politician trebuie să răspundă la orice este întrebat. Cât despre evenimentul promovat în urmă cu o zi de către președintele Klaus Iohannis, a spus: ”Nu joc golf... și să faci promovare la golf, în situația actuală, mi s-a părut total deplasat. E accesibil celor care au venit peste medie și timpul necesar în care ar putea să-l practice”. Cu privire la prezența lui Florin Cîțu în Vama Veche, Ludovic Orban a spus: ”Îl așteptam și la școala de vară a TNL. Era distanță mică între cele două locuri. Și tinerii l-au așteptat”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel