Orban, mesaj cu ocazia Paştelui catolic şi Floriilor ortodoxe: Să privim cu speranţă la viitor

Premierul Ludovic Orban a adresat, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Paştelui catolic şi Floriilor ortodoxe.

Ludovic Orban îndeamnă la speranţă şi afirmă că împreună vom reuşi să depăşim "această cumpănă grea din viaţa noastră", scrie Agerpres. 

"În aceste vremuri dificile pentru ţara noastră şi pentru omenire, duminică ne vom bucura totuşi, credincioşi romano-catolici, reformaţi, unitarieni, evanghelici şi ortodocşi, deopotrivă, de o dublă sărbătoare: Paştele Catolic şi Floriile Ortodoxe. Ştiu că este un moment extrem de dificil pentru toţi credincioşii. Este pentru prima oară în ultimele patru secole când Biserica Catolică prezidează riturile pascale fără credincioşi. Dar, aşa cum spunea şi Papa Francisc într-un mesaj recent, 'în tăcerea oraşelor noastre va răsuna şi în acest an Evanghelia Paştelui'. Chiar dacă nu putem păşi în Casa Domnului, asta nu înseamnă că nu-l primim pe Dumnezeu în casele noastre", se arată în mesajul premierului, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Îndemnul premierului

Ludovic Orban îndeamnă să îi aducem în gândurile noastre "pe toţi cei care ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli" şi "să aprindem cu toţii o lumină în noaptea Învierii şi să privim cu speranţă la viitor", ajutându-i pe cei "din prima linie".

"Nu suntem singuri! Asta simt când mă gândesc la imaginea puternică a Sfântului Părinte rugându-se pentru noi toţi în ploaie în Piaţa goală din Vatican. Să îi aducem în gândurile noastre pe toţi cei care ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli, dar să aducem un omagiu şi eroilor noştri din prima linie care fac tot posibilul să ţină în frâu această molimă. Dar ca să-i ajutăm pe ei, pe cei din prima linie, trebuie să punem frâu tentaţiei de a ne vizita părinţii şi bunicii sau de a ne vedea cu rudele la masă aşa cum facem în fiecare an de Paşte. Ştiu, e foarte greu, dar sunt convins că anul viitor vom vorbi la trecut despre această epidemie", adaugă premierul.

Speranța de a depăși 

Orban vorbeşte în mesajul său despre speranţa de a depăşi "această cumpănă grea din viaţa noastră".

"Sărbătorile pascale şi Floriile sunt un bun prilej de reflecţie pentru noi toţi, de iertare şi de speranţă că vom reuşi să depăşim împreună această cumpănă grea din viaţa noastră. 'Hristos a Înviat!' le spun romano-catolicilor, reformaţilor, unitarienilor şi evanghelicilor, din România şi 'La mulţi ani cu sănătate!' ortodocşilor care sărbătoresc duminică Floriile!", urează prim-ministrul în mesajul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel