Orban, întrebat de relația cu Iohannis: Puțini știu ce s-a întâmplat în 2014

Orban / Foto gov.ro
Orban / Foto gov.ro

Președintele PNL Ludovic Orban a vorbit, miercuri, despre relația pe care a avut-o și încă o are cu șeful statului, Klaus Iohannis. 

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a fost întrebat, miercuri dimineață, ce relație are în prezent cu Klaus Iohannis. 'Din partea domnului Cîțu știm că are o relație personală foarte bună', a menționat o jurnalistă, în contextul alegerilor interne din PNL. 

'Eu am fost patru ani, sunt președintele PNL... În această perioadă, am avut un parteneriat cu președintele României care a funcționat aproape fără cusur. Toată lumea știe acest lucru. Împreună în acest parteneriat am făcut lucruri extrem de importante pentru România, atât în plan intern, cât și în plan european și internațional. Eu am o relație cu președintele Iohannis care poate fi evaluată de orice privitor, de orice cetățean, prin prisma cooperării pe care am avut-o nu numai în cei patru ani.', a declarat Ludovic Orban. 

Orban: Puțină lume știe asta

În continuare, Orban a povestit cum, în 2014, a renunțat la candidatura la șefia PNL pentru a-l susține pe Klaus Iohannis, cel care, de altfel, era 'cel mai potrivit să fie candidat'.

'Puțină lume știe că, în 2014, eu mi-am anunțat candidatura la președinția PNL. Evident că aveam, de departe, prima șansă să ies președintele PNL. În acel moment, domnul Iohannis a participat la Delegația Permanentă, după ce își dăduse demisia din funcția de prim-vicepreședinte și a cerut derogare pentru a candida la funcție. L-am întrebat dacă își dorește să candideze pentru funcția de președinte al PNL.', a explicat Orban.

'După ce a răspuns (n.red. Klaus Iohannis) că *da, intenționează să candideze la funcția de președinte al PNL, eu mi-am retras candidatura, explicând că președintele care este ales de PNL trebuie să aibă principala calitate să fie un candidat la prezidențiale, cu șanse să câștige. Noi aveam toate analizele sociologice, studiile și știam că domnul Klaus Iohannis era cel mai potrivit dintre noi să fie candidat. Eu m-am retras și l-am susținut pe Klaus Iohannis să fie președintele României. L-am susținut și în procedura de desemnare ca să fie candidat la funcția de președinte al României.', a mai spus Orban. 

'O colaborare extrem de bună va fi și de acum înainte'

'În toți cei patru ani în care am colaborat, după părerea mea, am avut o colaborare extrem de bună și așa va fi și de acum înainte. Sunt într-o comunicare permanentă cu președintele României.', a conchis liderul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel