Orban: 'Înțelegerea era ca eu să rămân președintele partidului, iar Florin Cîțu să fie guvernator BNR după Isărescu'

Cîțu și Orban / Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Cîțu și Orban / Sursă foto: Facebook Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că a avut o înțelegere cu Florin Cîțu. În timp ce el urma să rămână liderul liberalilor, premierul avea să ajungă guvernator BNR după Isărescu. 

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că a avut o înțelegere cu premierul. Florin Cîțu, spune Orban, a încălcat-o și a devenit contracandidatul său în cursa pentru șefia partidului. 

Înțelegerea prevedea că Orban ar fi urmat să rămână liderul PNL, iar Florin Cîțu premier și apoi, la încheierea mandatului lui Mugur Isărescu, guvernator al BNR, potrivit Digi24.

Duminică seară, la Braşov, Ludovic Orban și-a prezentat moţiunea cu care candidează la funcția de președinte al PNL la Congresul partidului din 25 septembrie. Acolo, liderul PNL a spus că 'din data de 1 iunie, de când, practic s-a declanşat această competiţie pe care, repet, nu mi-am dorit-o, nu am ştiut de ea, iar în momentul în care eu mi-am anunţat intenţia de a candida, aveam înţelegeri făcute.'

'Eu, preşedintele partidului, la muncă, celălalt premier şi guvernator la BNR, după ce se termină mandatul lui Mugur Isărescu. Şi mie mi-ar fi convenit, vă spun sincer, ar fi fost o chestiune cât se poate de firească ca doi oameni care se află pe poziţiile astea să se înţeleagă, nu să ajungă să se concureze. Nu eu am hotărât să candidez contra lui Cîţu, ci Cîţu a hotărât să candideze contra mea. Vreau să restitui adevărul', a spus Ludovic Orban.

De asemenea, Orban a spus că se afla la Brașov când a aflat de candidatura lui Cîțu la șefia PNL. 

Orban crede că înțelegerea a fost încălcată pentru că 'un personaj foarte important din România s-a gândit şi a zis că poate trebuie să decreteze ca Orban să nu mai fie preşedinte al Partidului Naţional Liberal.'

'Sunt convins că a comunicat lucrul acesta către mai mulți.', a conchis Orban. 

VEZI ȘI: Întâlnire Cîțu-Iohannis. Moșteanu, mesaj pentru președinte

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR PLUS, i-a transmis un mesaj lui Klaus Iohannis:

'Înțeleg că astăzi e o întâlnire între președintele Klaus Iohannis și premierul Cîțu. Sper ca, în urma acestei întâlniri, președintele Klaus Iohannis să îi ceară lui Florin Cîțu să facă un pas în spate și astfel să terminăm această criză politică, să ne reașezăm la masă cu partenerii de la PNL și UDMR, să continuăm ce am început acum 8 luni și anume un nou premier de la PNL. Sper ca asta să fie decizia, va fi o decizie înțeleaptă, de oameni de stat, care ar debloca această situație', a precizat Ionuț Moșteanu într-o conferință de presă.

Semnături moțiune cenzură. Moșteanu: E fără precedent

Ionuț Moșteanu (USR-PLUS) a declarat, luni, că 'este fără precedent' ce se întâmplă zilele acestea, în Parlament.  „Este fără precedent ca o majoritate să blocheze dreptul constituțional al minorității de a depune o moțiune de cenzură.', a explicat Moșteanu. 

Ulterior, Moșteanu a vorbit despre semnăturile pentru moțiunea de cenzură spunând că 'echipa domnului Florin Cîțu contestă semnăturile parlamentarilor. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel