Orban, întâlniri importante cu reprezentanții CDU, după anunțul lui Merkel

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban se va întâlni cu reprezentanţi ai CDU, precum şi cu reprezentanţi ai unor partide membre în PPE, aflat la Hamburg, pentru a participa la congresul Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

"Este un congres foarte important pentru că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anunţat că nu mai candidează şi că rămâne cancelar, dar competiţia pentru ocuparea poziţiei de preşedinte al CDU este o competiţie deschisă. Sunt înscrişi doi candidaţi în această cursă şi este un congres extrem de important pentru că în funcţie de opţiunea delegaţilor la Congres va fi stabilită evoluţia ulterioară a CDU în ceea ce priveşte politica germană, dar şi în privinţa politicii europene. Este un congres care beneficiază de o atenţie extraordinară, aproape fără precedent pentru un congres, de prezenţa unor delegaţii internaţionale reprezentantive din aproape toată Europa şi din multe alte ţări ale lumii. De asemenea este un congres care se bucură de atenţia mass media europene", a declarat Ludovic Orban pentru Agerpres.

Preşedintele PNL a precizat că va avea, în marja congresului, o serie de întâlniri lideri ai CDU, dar şi cu alţi reprezentanţi ai unor partide membre PPE, obiectivul său fiind consolidarea relaţiilor bilaterale şi promovarea obiectivelor şi intereselor României.

"În cadrul acestui congres, în marja congresului, voi avea mai multe întâlniri cu reprezentanţi din conducerea CDU dar şi cu alţi reprezentanţi din partea unor partide membre în PPE. În cadrul tuturor întâlnirilor cu parteneri europeni pe care le am, evident că reprezint interesele României, reprezint obiectivele pe care le avem ca ţară şi obiectivul fundamental este strângerea unor relaţii cât mai cordiale şi realizarea de parteneriate solide, bazate pe respect reciproc şi pe susţinerea reciprocă", a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel