Orban, întâlnire cu Iohannis. Chirieac: Se poate schimba totul!

Ludovic Orban urmează să se întâlnească, în mai puțin de două ore, cu Klaus Iohannis. Liberalul a luat decizia să nu retragă niciun ministru din Cabinetul Orban, nici măcar pe cei care au primit aviz negativ în comisiile de specialitate. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac.

Ce se poate schimba, înainte de votul din Parlament

"Se poate schimba totul. Domnul Orban, ca şi domnul Iohannis, care este adevăratul conducător al acestui guvern, nu va schimba miniştrii care au primit aviz negativ. Şi, sigur, este marea bătălie a întrunirii cvorumului, luni, când au votul. Astăzi, când vorbim, au cvorum pentru trecerea Guvernului. Dar să nu uităm că, în cazul moțiunii de cenzură, în dimineaţa zilei de 10 octombrie, aceasta nu trecea. Cu ultimele negocieri, a trecut. Sigur, se poate întâmpla şi fenomenul invers, adică, totuşi, în momentul numărării parlamentarilor în sală, să nu se întrunească numărul minim de 233 de persoane. Dar, astăzi, când vorbim, Orban are cvorumul necesar pentru trecerea Guvernului", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Ludovic Orban a făcut ce trebuie să facă un premier"

Cât despre întrunirea cvorumului necesar care ar putea fi datorată unor parlamentari PSD sau PRO România, care ar putea să trădeze decizia partidului, analistul politic a mai spus: "Există o doamnă parlamentar de la Cluj care a și anunţat lucrul acesta. Părăseşte PSD-ul, că asta înseamnă votul pentru Guvernul Orban. Şi să vedem ce se va întâmpla cu parlamentarii de la PRO România".

"Ludovic Orban a făcut ce trebuie să facă un premier desemnat, a vorbit cu toată lumea. Şi cu PSD, intens, cu PRO România, minorităţile naţionale, toate, altele decât cea maghiară. Fundamental, domnul Orban are grijă de fiecare vot, cum este normal să fie", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel