Orban îi apără pe Kovesi și Iohannis după sesizările la CNCD

Scutaru Cristina / 12 Martie 2018 / 11:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ludovic Orban a declarat că nu au niciun fel de justificare sesizările la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării referitoare la Klaus Iohannis şi la Laura Codruţa Kovesi pentru folosirea termenilor 'penali' şi 'inculpaţi'.

'Referitor la termenul de 'inculpaţi', ăsta este termenul pe care îl are o persoană care este trimisă în judecată. În ceea ce priveşte 'penal', conceptul în sine, care are probleme cu legea sau care a încălcat legea. Nu mi se pare că e o formă de discriminare folosirea acestor apelative', a spus Ludovic Orban, la RFI.

[citeste si]

El a afirmat că în aceste situaţii sesizările nu au niciun fel de justificare, în schimb în cazul premierului Viorica Dăncilă era vorba de o discriminare faţă de categoria persoanelor care suferă de autism. 'E vorba de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. În ce sens se operează o discriminare prin folosirea acestor termeni? Dacă în cazul primului-ministru PSD, Viorica Vasilica Dăncilă, chiar era o discriminare faţă de o categorie, persoanele care suferă de autism, prin folosirea cu conotaţii peiorative a termenului de autist, în aceste două cazuri chiar nu au absolut niciun fel de justificare sesizările', a adăugat Orban.

Sesizarea este făcută de Lumea Justiției

CNCD a stabilit ca 26 martie să fie termenul de audiere în cazul sesizării care îi vizează pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Sesizarea a fost făcută de site-ul luju.ro (Lumea Justiţiei) şi vizează folosirea termenului 'penali' de către preşedintele Klaus Iohannis şi a celui de 'inculpaţi' de către procurorul-şef al DNA. În petiţie se face referire la conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni din 15 februarie, în care Iohannis a afirmat, printre altele, că 'nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA', precum şi la conferinţa de presă de la sediul DNA din 14 februarie, în care Laura Codruţa Kovesi a vorbit, printre altele, despre 'inculpaţi care fac acuzaţii nereale' şi despre 'un festival disperat al inculpaţilor'. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81