Orban: Este de fapt, amnistie mascată

Dan Carp / 02 sep 2018 / 17:25 Salveaza PDF Comentarii
Dragnea și Tăriceanu
Descriere foto: Dragnea și Tăriceanu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că este "categoric împotriva" emiterii unei ordonanţe de urgenţă prin care să fie anulate toate protocoalele secrete şi efectele acestora, calificând un astfel de act normativ drept "o amnistie mascată".

"Este o amnistie mascată. Sunt categoric împotriva ordonanţei de urgenţă în acest domeniu. Nu face obiectul reglementării, conform Constituţiei, unei ordonanţe de urgenţă. PNL are ca prioritate, pentru actuala sesiune parlamentară, intrarea în dezbatere şi adoptarea modificării legii de organizare şi funcţionare a CCR. Principala modificare pe care o propunem este exercitarea controlului constituţional de către Curtea Constituţională şi asupra ordonanţelor simple şi asupra ordonanţelor de urgenţă, astfel încât să nu mai existe riscul, aşa cum s-a întâmplat de multe ori, ca ordonanţe de urgenţă care s-au declarat neconstituţionale după adoptarea ca lege, să producă efecte catastrofale pentru societatea românească", a afirmat, duminică, Orban după şedinţa Biroului Politic Naţional şi a grupurilor parlamentare.

"Sunt disperați" 

El susţine că "Dragnea şi acoliţii lui sunt disperaţi să dea o amnistie şi o graţiere".

"Încă nu am văzut un proiect de text. Nu este prima oară când se face vorbire asupra acestei posibile reglementări. S-a mai vorbit despre acest subiect în sensul de declanşare automată de revizuire a sentinţelor care au fost date ca urmare a aplicării protocoalelor. Acest lucru se poate face doar dacă ele au lezat drepturile şi libertăţile fundamentale şi dacă au încălcat Constituţia sau legislaţia în vigoare. Din punctul meu de vedere,este total neoportună. Dragnea şi acoliţii lui sunt disperaţi să dea o amnistie şi o graţiere. Ăsta a fost obiectivul lor încă din marţea neagră, când PNL, deşi era parte în majoritatea guvernamentală, a salvat, practic, România de apariţia unei asemenea catastrofe legislative cum e legea amnistiei şi graţierii", a adăugat Orban.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25