Orban: E gargară electorală. E vina guvernanților

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că anunţul ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind declanşarea unor controale ale ANAF la companiile multinaţionale, este o "gargară electorală", subliniind că dacă există companii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele, această vină aparţine guvernanţilor.

"Probabil noua şefă a Fiscului pe ţară, domnişoara Triculescu, a descoperit în două-trei zile de când exercită funcţia ce se întâmplă la multinaţionale. (...) Dacă sunt companii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele în conformitate cu legea este vina exclusivă a guvernanţilor, adică a ministerului Finanţelor, a ANAF, a instituţiilor care sunt implicate în aplicarea legislaţiei în domeniul taxelor şi impozitelor, în domeniul fiscal. (...) Guvernul trebuie să-i recunoască incapacitatea, incompetenţa sau reaua voinţă în materie de colectare a impozitelor. Totul este o gargară electorală. Teodorovici nu face altceva decât să execute comenzile lui Dragnea, care a identificat duşmanii - băncile, companiile multinaţionale. (...) Ei sunt în campanie electorală", a spus Orban, duminică, la B1Tv.

El a mai afirmat că Ordonanţa 114 nu protejează cetăţeanul şi că unul dintre efecte va fi creşterea preţului la energie.

"E foame de bani la PSD. (...) Ordonanţa nu protejează cetăţeanul. E o minciună gogonată. Încearcă să scoată bani. (...) Guvernul acesta nu are nicio legătură cu legile economiei", a spus Orban.

Liderul PNL a mai susţinut că Guvernul s-a împrumutat în cei doi ani de zile 20 de miliarde de euro.

Noul preşedintele al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu, nu are experienţă de sistem, ceea ce este un lucru pozitiv, care o poate determina să facă reforme, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel