Urmărește emisiunea live


Orban, discurs PNL: Doar noi avem forța să învingem PSD-ALDE!

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Astăzi, în prezența președintelui Klaus Iohannis, liberalii s-au reunit în Consiliul Național al PNL.

La începutul Consiliului, președintele Ludovic Orban s-a adresat liberalilor.

Iată discursul integral al președintelui PNL, Ludovic Orban, în cadrul reuniunii Consiliului Național al PNL:

„Dragi colege și dragi colegi,

Nu este altcineva pe scena politică românească care să aibă forța să învingă această caracatiță postcomunistă controlată cu aceleași mijloace staliniste pe care o formează PSD-ul lui Dragnea.

Doar Partidul Național Liberal este forța politică ce se poate bate de la egal la egal cu PSD și are capacitatea de a învinge PSD așa cum am demonstrat inclusiv în alegerile locale și cum vom demonstra în următoarele alegeri.

Partidul Național Liberal trebuie să fie un adversar ireductibil al PSD, principala forță care se luptă cu PSD. Cine este împotriva PSD trebuie să fie alături de Partidul Național Liberal. Cine nu vine alături de noi în această bătălie, înseamnă că face de fapt un serviciu PSD și acestui mod dezastruos de guvernare și felul în care își bate joc de România actuala putere.

Ce trebuie sa facem în următoarea perioadă? Președintele României a făcut un apel la unitate. Același lucru Îl fac si eu. Trebuie să fim uniți, să fim solidari, să fim coerenți. Trebuie să ne implicam toți în bătălia pe care o avem de dus. Fiecare la nivelul lui, fiecare prin forța și mijloacele pe care dispune.

Implicarea fiecărui membru

Partidul Național Liberal are nevoie de fiecare membru al său să fie implicat în această grea bătălie pe care o ducem pentru România. Fiecare membru al Partidului Național Liberal este responsabil alături de conducerea partidului, de conducerea județeană pentru performantele Partidului Național Liberal și pentru capacitatea noastră de a oferi românilor o guvernare normală, o guvernare prosperă, o guvernare care într-adevăr să guverneze în beneficul oamenilor.

Trebuie, de asemenea, să avem grijă să pregătim o alternativă de guvernare serioasă, solidă care să ofere răspuns pentru fiecare problemă a României din fiecare domeniu și care să aibă capacitatea să dea soluții realizabile, soluții care să genereze beneficii pentru fiecare categorie socială.

E păcat de țara asta. Avem o țară binecuvântată de Dumnezeu și nu prea știm ce să facem cu ea. Avem gaze naturale. Cred că avem cele mai mari resurse de gaze naturale dintre țările Uniunii Europene și românii nu beneficiază de aceste resurse. 65% din populație nu este conectată la rețeaua de gaze. Toată industria de prelucrare care se baza pe gaz a fost pusă la pământ, a fost distrusă.

Avem petrol și dacă te duci să alimentezi la pompă avem aproape cele mai mari prețuri la benzină și la motorină. Avem petrol și nu avem o industrie petrochimică, deși am avut tradiție. Nu mai avem o industrie de utilaj petrolier, deși am avut tradiție.

Nu avem capacitatea de a genera produse competitive care să fie cu un înalt grad de prelucrare, care să se bizuie pe aceste resurse.

Avem păduri, și am ajuns în situația în care un proprietar de pădure nici nu poate să își ducă acasă căzăturile de pe urma unei furtuni cu căruța sau cu camionul pentru că îl amendează nu știu ce gardă sau nu știu ce polițist datorită stupidității legilor.

Am limitat volumul de masă lemnoasă mai mult de jumate dintre masa lemnoasă exploatată legal în România este folosită pentru o prelucrare sumară care nu aduce niciun fel de beneficiu românilor, în timp ce industria mobilei care ar fi trebui sprijinită, susținuta, bate pasul pe loc sau reușește numai prin inițiative individuale care nu au niciun fel de susținere din partea celor care guvernează.

Suntem o țară care avem peste 9 milioane de hectare de teren arabil și suntem în deficit comercial pe produse agricole. Nu numai că avem deficit comercial pe agricultură, dar peste 70% din ceea ce exportăm noi sunt animale vii și cereale vrac, și de importat, importăm produse procesate, adică grâul pe care îl exportăm se întoarce la noi procesat și prelucrat sub formă de produse.

Avem o țară superbă. Ungaria este un lac, o pustă cu un lac și are mai mulți turiști decât România, care vizitează România. Noi avem munte, avem mare. Avem lucruri care merită să fie văzute, de la Castrul de la Porolissum până la minele de care ne batem joc. Ultimele mine romane care există și care pot fi vizitate.

Avem munți, avem mare, avem Deltă și nu avem capacitatea nici măcar să generăm un excedent pe turism deoarece avem deficit inclusiv și pe turism. Nu vreau să continui lista incapacității multor guverne care s-au succedat de-a lungul timpului, de a valorifica bogățiile și oportunitățile pe care le are România în folosul românilor. Avem oameni inteligenți, avem oameni educați în care investim și care, după ce termină școala își caută norocul în altă parte. Avem patru milioane de români care în loc să-și găsească rostul în țara asta, în loc să-și găsească o meserie, să-și deschidă o afacere, să-și profeseze profesia pe care au dobândit-o, se duc în alte țări lipsind România de acești oameni care pot să constituie o resursă uriașă de dezvoltare. Eu nu pot să înțeleg ce se întâmplă cu actualii guvernanți, parcă nimic din ceea ce trebuie făcut în România nu se face.

Pregătiri pentru campanie

În campanie va trebui să le spunem oamenilor, noi vom aduce creștere economică, dar nu creștere economică de tipă balon de săpun așa cum a adus PSD-ul, în care creșterea PIB nu se bazează pe investiții, nu se bazează pe creșterea productivității, nu se bazează pe creșterea competitivității, nu se bazează pe creșterea exporturilor, adevăratele motoare de dezvoltare ale economiei, ci se bazează doar pe stimularea consumului prin stimularea artificială a cererii, prim măriri de salarii care nu absolut nici un fel de fundament, în special în sectorul public.

Noi vrem o creștere economică dar o creștere economică solidă, temeinică, pe termen lung. Noi creștem pensiile, noi creștem salariile dar o vom face fără să creștem inflația pentru că degeaba cresc pensiile și salariile dacă inflația mănâncă din puterea de cumpărare a cetățenilor și cetățenii ce iau pe mere dau pe pere.

Aceasta este o minciună care le este servită de actualii guvernanți oamenilor din România.

Fraților, am demonstrat în sute de municipii, orașe, comune că reprezentanții Partidului Național Liberal, literalmente au schimbat fața localităților pe care le-au condus, au avut capacitatea să genereze dezvoltare, investiții, au alungat șomajul din localitate, au generat proiecte de dezvoltare ale localităților care le permit astăzi oamenilor care locuiesc în aceste localități să trăiască mult mai bine decât în alte locuri. Această experiență trebuie să o ducem la nivel guvernamental.

PNL poate guverna

Partidul Național Liberal are capacitatea de a guverna România pentru binele românilor. Trebuie să ne pregătim serios de guvernare pentru că eu nu-mi pun întrebarea dacă vom ajunge la guvernare, singura întrebare pe care mi-o pun este când vom ajunge la guvernare, pentru că așa, n-o să spun de la microfon sloganul care face modă în România dar credeți-mă, faptul că s-a ajuns ca atâția români să spună acest lucru arată revolta, exasperarea, nemulțumirea profundă care există în România, arată că românii s-au săturat, arată că românii nu mai suportă să își bată joc de ei o guvernare catastrofală așa cum este guvernarea Dragnea.

Singurul lucru pe care trebuie să îi convingem este că noi suntem soluția, iar eu am garanția că echipa de conducere a partidului împreună cu dv. va demonstra fiecărui român că România poate fi adusă pe drumul drept cât mai curând de Partidul Național Liberal.

Stimați colegi, declar închise lucrările Consiliului Național al Partidului Național Liberal.

Vă doresc drum bun acasă și, chiar dacă încă mai e o bucată de vacanță, să continuăm bătălia pentru a câștiga România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel