Orban dezvăluie cum s-a ajuns la nominalizarea lui Florin Cîțu premier

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Ludovic Orban a declarat, joi, că nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier a fost o decizie luată după o discuție pe care președintele PNL a avut-o cu președintele Klaus Iohannis.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat, joi, la România TV, de ce s-a retras din funcția de premier și cum s-a ajuns la nominalizarea lui Florin Cîțu.

„Nu m-am retras. Președintele a nominalizat un premier din PNL. Mi-am depus mandatul. Mi-am depus mandatul pe care l-am primit pentru că decizia CCR era foarte neclară. A aștepta o lungă perioadă de timp până la motivarea deciziei și a vedea mai clar în acea decizie, surprinzătoare pentru aproape pentru toată lumea, mai puțin pentru Florin Iordache, de asemenea pentru că PSD a boicotat procedura de învestire. Există un termen prevăzut în regulamentul Camerelor reunite de 15 zile în care trebuie realizată ședința în plen, pentru că am considerat că e mai bine așa pentru derularea procedurii în condiții constituționale", a spus Orban.

Întrebat dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, Orban a spus că toate deciziile importante le ia în colaborare cu Iohannis.

„Vă dați seama că toate deciziile importante le iau în consultare cu președintele României", a răspuns Orban.

Întrebat, în continuare, cine a avut ideea nominalizării lui Florin Cîțu, Ludovic Orban a spus că decizia a fost a președintelui.

„Am zis că în general toate deciziile importante le iau în consultare cu președintele, în baza unui dialog, a unei analize și a unei consultări. Decizia este a președintelui. (...) Este o decizie pe care am susținut-o, cu care am fost de acord și pe care am considerat-o ca fiind bună. Nu întâmplător nominalizarea este ministrul finanțelor, care a avut în 3 luni jumătate rezultate certe, evidente", a mai spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel