Orban: Desființarea pensiilor speciale ale primarilor nu reprezintă o urgență. Nu s-a ajuns la un acord în coaliţie

Orban: Desființarea pensiilor speciale ale primarilor nu reprezintă o urgență. Nu s-a ajuns la un acord în coaliţie
Orban: Desființarea pensiilor speciale ale primarilor nu reprezintă o urgență. Nu s-a ajuns la un acord în coaliţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara că nu s-a ajuns la un acord în coaliţia de guvernare privind pensiile şi a adăugat că se lucrează la un proiect referitor la toate categoriile de pensii speciale - ocupaţionale, indemnizaţii de diferite tipuri.

'Nu s-a discutat (despre pensii - n.r.). (...) Deocamdată nu am ajuns la un acord în coaliţie cu privire la un punct de vedere. Când vom ajunge la un acord, vom anunţa punctul de vedere comun', a declarat Orban la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă s-a discutat în coaliţie despre pensiile speciale ale primarilor, el a răspuns că nu, adăugând că se lucrează la un proiect.

'Deci nu sunt în plată pensiile speciale. Noi lucrăm la un proiect de lege care vizează toate categoriile de pensii - ocupaţionale, indemnizaţii de diferite tipuri. Deocamdată nu este o presiune legată de pensiile speciale, pentru că ele nu sunt în plată. (...) Evident că este o dezbatere, pregătim, numai că nu este un lucru simplu, pentru că trebuie să facem analiza tuturor hotărârilor Curţii Constituţionale, să vedem exact spaţiul pe care îl avem pentru fiecare categorie de pensie specială, astfel încât să venim cu o soluţie care să stea în picioare şi care să reziste unui control constituţional', a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor. Ludovic Orban a mai spus că proiectul ar putea fi gata până la finele anului: 'Cred că da. În mod normal noi lucrăm'. 

Orban a anunțat că alocațiile copiilor nu cresc de la 1 iulie, așa cum prevedea inițial calendarul Guvernului

'Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor. (...) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea - n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă', a declarat Orban la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare.

Întrebat despre majorarea din iulie, Orban a amintit că bugetul de stat se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare. 'Banii respectivi cu siguranţă la rectificarea bugetară o să fie alocaţi spre zone unde sunt necesari - cheltuieli în investiţii, sănătate, educaţie. (...) Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată şi vor creşte de la 1 ianuarie 2022, prima tranşă. Urmează să decidem în funcţie de resursele bugetare care va fi ultima tranşă', a mai declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel