Orban demisie. Sorin Roșca Stănescu, ipoteză explozivă: Cine ar putea fi noul premier. Miza lui Iohannis

Sorin Roșca Stănescu a lansat o ipoteză legată de o posibilă demisie a lui Ludovic Orban, în contextul alegerilor anticipate.

"Iohannis i-a mai promis că îl va pune premier"

"Klaus Iohannis şi o parte consistentă din PNL doresc alegeri anticipate pentru că au calculat că, la capătul acestora, s-ar putea să se aleagă cu mai multe locuri în Parlament. Domnul Orban nu vrea. Dar eu vreau să subliniez că, între timp, Ludovic Orban şi-a construit o camarilă extrem de puternică în partid, o camarilă aflată la guvernare şi, din poziţia de guvernant, o camarilă care devine din ce în ce mai consistentă, pe zi ce trece, şi care este interesată să nu aibă loc anticipate, să îşi păstreze poziţiile de care beneficiază în acest moment.

Deci este posibil ca domnul Orban să încerce, prin diverse tertipuri, să se opună. Nimeni nu îi poate garanta că va rămâne premier, nici dacă ar dori nu îi poate garanta nimeni. Şi asta cu atât mai mult cu cât funcţia de premier, la capătul acestei spirale parlamentare pentru provocarea anticipatelor, ar urma să îl dea câştigător pe un cu totul alt personaj: pe Cătălin Predoiu, căruia, în trecut, Iohannis i-a mai promis că îl va pune premier, şi care acum îi face mari servicii de la portofoliul Justiţiei", susține Sorin Roşca Stănescu, la Antena 3.

Miza lui Iohannis

"Eu cred că lucrurile se opresc la jumătate drumului pentru că maurul şi-a făcut datoria. Maurul poate să moară. Ludovic Orban a făcut treburile murdare în beneficiul lui Iohannis şi al PNL-ului. Acum este momentul să se retragă şi, pe un teren curăţat de Ludovic Orban, să vină un alt premier şi un alt Guvern şi cred că asta mizează Iohannis, mai degrabă, decât alegerile anticipate, care sunt greu de realizat, în condiţiile în care există un pact secret, netransparent între Orban şi Ciolacu pe tema acestor anticipate", a mai spus Sorin Roșca Stănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel