Orban: Dacă legea bugetului va fi declarată neconstituțională...

Ludovic Orban a spus că dacă liberalii au contestat legea bugetului la Curtea Constituțională nu înseamnă că pensiile vor fi tăiate.

VEZI ȘI: Uluitor. Cum s-a îmbrăcat Tatoiu pentru o emisiune TV

"Am contestat legea bugetului pentru faptul că nu s-a respectat legea finanțelor publice și proiectul bugetului de stat nu a fost înaintat până la data de 15 noiembrie. În al doilea rând faptul că nu s-a respectat legea privind strategia fiscală bugetară și nu s-a adoptat prin lege strategia fiscal bugetară până la data adoptării bugetului de stat. Din acest motiv, toți indicatorii care stau la baza bugetului nu au fost aprobați prin lege. Avem o obiecție legată de faptul că prin legea bugetului s-a modificat legea finanțelor publice locale, care nu poate fi modificată prin intermediul unei legi ordinare. Ne bazăm pe principiul legalității care înseamnă că la baza elaborării oricărei legi acest principiu trebuie respectat", a declarat Orban.

"Mă miră că exact ce au făcut Ponta și Plumb în campanie, adică să îi mintă pe pensionari, că Iohannis va tăia pensiile, continuă după 16 noiembrie. Dacă legea bugetului va fi declarată neconstituțională, răspunderea nu e a acelora care au sesizat neconstituțioalitatea, ci a emitentului, adică a guvernului", a explicat el.

"Dacă va fi declarată neconstituțională nimeni nu ne împiedică să ne întâlnim la începutul anului viitor să eliminăm acele articole neconstituționale", a mai spus Orban, scrie B1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel